CHP'li Özgür Özel: Kılıçdaroğlu söyleyince hakaret, Putin söyleyince itaat

CHP'li Özgür Özel: Kılıçdaroğlu söyleyince hakaret, Putin söyleyince itaat
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, basın toplantısı düzenledi.

Özel'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Ahlat'taki kışlık kaçak Saray... Erdoğan'ın saray hırsını artık Anayasa da tanımıyor. Bir kişinin her şeyi belirlediği bu sistemde en üst yargı olan Anayasa da tanımıyor.

Erdoğan çıkmış şimdi diyor ki, "Kaddafi Kıbrıs Barış Harekatı'nda bize sahip çıktı." Keşke Kaddafi linç edilirken hatırlasaydın bunları. Kaddafi linç edilirken sustunuz

Türkiye'yi resmen arabulucu sıfatına götürdüler. Kılıçdaroğlu söyleyince hakaret, Putin söyleyince itaat. Bu anlayışı reddediyoruz. Putin'in zorlamasıyla gelinen nokta. CHP'nin işaret ettiği noktadır. Ana muhalefeti daha dikkatli dinlemeleri açıktır.

Suriye ile temas kurmazsanız olmaz, Esad ile görüşmezseniz göçmen sorunu çözülemez. Yoksa, bu kadar Suriyeli'nin memleketine dönmesi hayaldir. İdlib'de yaşananlara hepimizin içi yanmaktadır, bu sorun çözülmelidir.

Fahrettin Altun'dur ki çıkıp yalanlasın, sen basılan gazetelerin sayfalarını görüyor musun görmüyor musun?

MHP'nin vereceği acil uygulama şu olmalıydı; kesin ihraç sevkiyle disipline göndermek. MHP ne yaptı? Önce soruşturmaya aldı. Savunulacak yanı mı var bunun? Neyini savunacak?

Siyasette, tiyatro üzerinden sert eleştiriler getirilmesini hep yadırgadık. Tiyatroyu siyasi eleştiri olmaktan çıkarmalı. Dört kadının tiyatro izlemesine, erkeklerin avazı çıktığı kadar ayıplamasını son derece yanlış buluyorum. Acizlik olarak görüyoruz.

Bir siyasi partiyi şeytanlaştırmak için geçmişte o parti ile kurdukları ilişkiler göz önündeyken, CHP'yi o partiyle kurduğu ilişkilerle vurmaya çalışmak beyhudedir.

Bu baskılara pabuç bırakacak kadar aciz bir parti değildir CHP. Bu konuda CHP'nin ne MHP'ye ne AKP'ye karşı atacak bir geri adımı yoktur. 

Etiketler :