CHP’li Başarır’dan Erdoğan’a sert tepki: FETÖ sana öyle üfürmüş ki onun yargı anlayışıyla ülkeyi cezaevine çevirdin
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AKP'nin bugünkü grup toplantısında "Özgür Özel, FETÖ'nün üfürükleriyle siyaset yapıyor" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Başarır, ''FETÖ’nün üfürükleriyle hareket eden sensin Erdoğan. Sen bize 'bantçı' diyorsun ya ben de sana rantçı, yalancı diyorum. Recep Tayyip Erdoğan, CHP ile yatıp CHP ile kalkıyor. 86 milyona kâbus olan Recep Tayyip Erdoğan’a biz kâbus olmuşuz, demek ki iyi bir yoldayız. Bu ülke düzlüğe çıkana, adalet tesis edilene, yargı, hukuk bağımsız olana kadar ona kâbus olmaya devam edeceğiz'' dedi.
Başarır’ın açıklamasının tamamı şöyle:
‘FETÖ SÜREKLİ SANA ÜFÜRDÜ’
“Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, son 4 grup toplantısında, konuşmasını CHP ile başlatıp bitiriyor. Bu ülkenin çok temel sorunları var: Vize sorunu var örneğin. İnsanlar yurt dışına gidebilmek için 7 ay beklemek zorunda. ABD Ankara Konsolosluğu, vize görüşmelerini kapatmış. İşsizlik, yoksulluk, İsrail sorunu var. Beyefendi bunları konuşmuyor, lafını CHP ile başlayıp bitiriyor. Aşağılayıcı ve tehditkâr bir dil kullanıyor: Eskiler keçiyi yardan uçuran bir tutam otmuş derler. Bakalım kaç cumhurbaşkanlığı hevesi yolunda daha kaç CHP’li siyasetçi girdapta telef olup gidecek’. Bunu cumhurbaşkanı söylüyor. Yani diyor ki: Cumhurbaşkanı adayınız İmamoğlu bu yola çıktı, kendince telef oldu, başkaları çıkarsa yine telef olur. Bu ülkeyi bana bırakın, başka kimse yönetmesin. Sayın Genel Başkan’ımız Özgür Özel’e ‘FETÖ’cülerin üfürükleriyle siyaset yapıyor’ diyor. 2002’den 2015’e kadar FETÖ sürekli sana üfürdü, o kulağına üfürdü, MİT’i teslim ettin, askeri, polisi emniyeti, yargıyı teslim ettin. FETÖ sana öyle üfürmüş ki onun yargı anlayışıyla bu ülkeyi cezaevi haline getirdin. İBB soruşturmasında bugün 18 kişi daha tutuklandı. Toplam sayı 72 ve 4 gün boyunca Vatan’da insanlar işkence altında tutuluyor. Vatan Emniyet’te İnsanların ne yiyip içtiğini, oranın havasını gördünüz mü? Yıllarını bu ülkeye veren İSKİ’nin Genel Müdürü, hastaneye kaldırıldı. İşte FETÖ taktikleri.
‘SEN BİZE BANTÇI, BEN SANA RANTÇI, YALANCI DİYORUM’
Her gün bir rezalet... Bugün de Ayşe Barım’ın iddianamesi ortaya çıktı, 22,5 yıldan 30 yıla kadar cezası isteniyor. Iddianamede somut bir delil, kendisine isnat edilecek bir delil yok ama tutuklanıyor. FETÖ’nün üfürükleriyle hareket eden sensin Erdoğan. Depremi konuşuyorsun, benim genel başkanımın İstanbul’da olmadığını söyledin ama depremin olduğu gün İSKİ’nin, belediyenin bürokratlarını gözaltına aldırdın. Senin derdin deprem değil. Deprem Fonu'na ne oldu çık onu söyle. Sen bize ‘bantçı’ diyorsun ya ben de sana ‘rantçı’, ‘yalancı’ diyorum. Deprem Fonu, Afet Yeniden İmar Fonu ne yapıyor? 6 Şubat depremlerinden sonra kuruldu. Bu, Sayıştay denetiminin dışında, bugüne kadar 6 kez bilgi verilmesi gerekiyordu. Yardımlar ve bağışlarla oluşturulan bir fon. Bu para nereye harcandı, bunun hesabını ver Erdoğan. Bu paralar, 19 Mart Darbesi’nde ekonominin yaşadığı sıkıntıları örtmek için kullanıldı. Görüyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan, CHP ile yatıp CHP ile kalkıyor. 86 milyona kabus olan Recep Tayyip Erdoğan’a biz kabus olmuşuz, demek ki iyi bir yoldayız. Bu ülke düzlüğe çıkana, adalet tesis edilene, yargı, hukuk bağımsız olana kadar ona kabus olmaya devam edeceğiz. O bizi konuşmaya devam etsin, biz 86 milyonla muhatap olmaya devam edeceğiz. O salonlarda konuşsun, biz meydanlarda konuşmaya devam edeceğiz.
‘İŞİNİ YAPMAYACAKSAN SANDIĞI GETİR’
Bugün Silivri’deki davada İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in avukatı çıktı, 'Akın Gürlek kadar başınıza taş düşsün' dedi. Akın Gürlek kadar bir taş zaten adaletin, yargının, ülkenin başına düşmüş, bundan daha kötü bir felaket olamaz. İkinci Ergenekon, Balyoz dönemini kendisiyle yaşıyoruz ama bu beyefendinin avukatı mahkeme salonunda siyasetçilere ayar verip parmak sallıyorsa artık sözün bittiği yerdeyiz. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında konuştuğu konular Türkiye’nin meseleleri değil, kendi siyasi ikbali, yalanları, dolanları. Bizle uğraşma, 86 milyonun sorunlarını çöz. Bize iftira atma, işini yap. Yapmıyorsan da çek git, sandığı getir."
Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Kaç CHP'li daha Cumhurbaşkanlığı hevesi yolunda telef olacak?