CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Pınar Fidan hakkında suç duyurusu

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Pınar Fidan hakkında suç duyurusu
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sözde komedyen Pınar Fidan’ın Alevi vatandaşlara yönelik skandal sözleri ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

 

CHP’li Başarır, sosyal medyada dolaşan videoyu izlerken Alevi vatandaşlarımıza söylenen her ayrıştırıcı sözden sonra atılan kahkahalardan insan olarak utandığını dile getirdi.

Pınar Fidan adlı sözde stand-up’çının Alevi vatandaşlarımız için söylediklerinin yenilir yutulur cinsten olmadığını belirten CHP’li Başarır, bu sözlerin cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti.

Ankara Başsavcılığına gönderilmek üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda;

“Şüphelinin paylaşımı sosyal medya da hızlıca yer bulmuş ve paylaşımın yayılması ile birçok insana ulaşmıştır. Sivas ve Kahramanmaraş katliamlarının oluş şekline baktığımızda, birkaç kişinin Alevi vatandaşlarımıza duyduğu kin ve nefret ile halkı galeyana getirmesi sonucunda yaşananlar telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doğurmuş olduğu herkes  tarafından bilinmektedir. Bu paylaşımdaki ifadelerin de aynı nitelikte olduğu ve günümüz koşullarında sosyal medya aracılığıyla etkisinin daha arttığı dikkate alındığında halkı kin ve düşmanlığa sevk eden halkı ayrıştırma amacı taşıyan bu paylaşımın suç teşkil ettiği görülmektedir.

Bilindiği gibi "mezhep kavgaları" ülkemizin kara lekesidir. Bu gibi provokasyonların neticesinde yüzlerce vatandaşımız çeşitli tarihlerde acı bir şekilde can vermiştir. Derin acı ve üzüntü içerisinde hatırladığımız, geçmişimizin kara lekesi olan ve insanların katledildiği bu elem olayların mizah konusu yapılarak normalleştirilmeye çalışılmasının kabulü mümkün değildir. Ülkece hassas dönemler yaşadığımız bu günlerde Türk Halkını mezheplerine göre ayırmak, birlik ve beraberliğimizi zedelemeye çalışmak bölücülükten başka bir şey değildir.

Anlaşılacağı üzere şüphelinin paylaşımı geçmişte yaşanan üzücü olayları destekler, Alevilerin yaşantı ve inançlarını zedeleyici siyasetçileri küçük düşürücü ve kişilik haklarına saldırı  niteliğinde olduğu açıktır.

Şüphelinin açık kimlik bilgilerinin yer almadığı sosyal medya aracılığıyla YouTube üzerinden yayınlanaN Tuz Biber isimli Stand-up programında hazırlamış olduğu içerik itibarıyla bölücülük, hakaret, ırkçılık ve alenen dini inançlara saldırı niteliğinde olup, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PAYLAŞTIĞI VİDEO İLE ALENEN AĞIR HAKARETLERDE bulunması sebebiyle şikayette bulunma zorunluluğumuz doğmuştur.

 Şüphelinin halka ve siyasetçilere karşı kullanmış olduğu ayrıştırıcı ifadelerin mizah malzemesi olamayacağı, eleştiri kapsamında değerlendirilemeyeceği, ifade özgürlüğü kapsamında olmayışı, söz konusu videoda halka ve ismi geçen siyasi liderlerin  haklarına ağır ve aleni bir haksız saldırı teşkil edişinin yanı sıra doğrudan bireylerin onuruna, şerefine, prestijine karşı yönelmiş oluşu dikkate alındığında şüphelinin öncelikle kimliğinin tespit edilmesini ardından alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılmasını talep etmekteyiz.

Bunların yanı sıra şüpheli Pınar Fidan'ın programda suç teşkil eden ibarelerinin https://www.youtube.com/channel/UCPRWKmegVtLlHA50-JOnDPw linkindeki YouTube'da yayın yapan Tuz biber Stand-up kanalının sahiplerinin yayınlamaya aracı olduğu için suça konu olan eyleme kanallarında yayınlayarak suça iştirak etmekte olduğundan program sahiplerininde öncelikle kimliğinin tespit edilmesini ardından alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılmasını talep etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Suç duyurusunun Sonuç bölümünde; Yukarıda detayıyla arz ve izah olunan sebeplerin yanı sıra resen dikkate alınacak sebeplerle; şüpheli hakkında şikayetimizin kabulüne, şüphelinin IP adresinin tespitinin yanı sıra tam kimlik ve adres tespitinin yapılarak hakkında kamu davası açılmasına ve cezalandırılmasına karar verilmesi talebi yer aldı.

 

 

Etiketler :