Cem Garipoğlu'nun Babasından Şok Hamle! Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılsın, Tartışmalar Bitsin

Cem Garipoğlu'nun Babasından Şok Hamle! Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılsın, Tartışmalar Bitsin
Yıllardır cezaevinde intihar edip etmediği tartışılan, yurtdışına kaçtığı öne sürülen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun babası mezarın açılması için dilekçe verdi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Mezarın açılmamasına ilişkin gerekçe kalmamıştır. Yapılması gereken tek şey artık bu mezarın açılması" dedi.

2009'da vahşice katledilen Münevver Karabulut cinayetinde flaş bir gelişme yaşandı. Türkiye'yi sarsan Münevver Karabulut cinayetinde baba Süreyya Karabulut, cezaevinde 9 yıl önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istemiş ancak yargıdan bu talebe ret cevabı gelmişti.

Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak oğlunun mezarının açılması ve DNA eşleştirmesi yapılarak gerçeğin ortaya çıkarılması talebinde bulundu.

cem-garipoglu.jpg

AVUKAT EPÖZDEMİR: "MEZARIN AÇILMAMASINA İLİŞKİN GEREKÇE KALMADI"

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Özdemir, Garipoğlu ailesinin de talebiyle artık mezarın açılması konusunda hiçbir gerekçe kalmadığını belirterek "Geldiğimiz noktada Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na Cem Garipoğlu'nun babası bugün bir dilekçe verdi. Bu dilekçe de onlar da mezarın açılmasını, fethi kabir işleminin yapılmasını, DNA örneklerinin alınmasını, bu konuda kamu vicdanı ve kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bize göre artık mezarın açılmamasına ilişkin hiçbir makul meşru gerekçe kalmamıştır. Burada yapılması gereken tek şey artık bu mezarın açılması" dedi.

cem-garipoglu2.jpg

"KAÇIRILDIĞINA DAİR YAYGIN KANAAT VAR"

Epözdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize ilk sorulan soru, 'Cem Garipoğlu öldü mü yoksa kaçırıldı mı' şeklinde oluyor ne yazık ki. Kamu vicdanı rahatsız. Kimse adaletin tecelli ettiğini düşünmüyor. İnsanlarda Cem Garipoğlu'nun ölmediği cezaevinden kaçırıldığına dair yaygın bir kanaat ve intiba var."

Kaynak:ANKA

Etiketler :