Can Atalay'ın Vekilliğinin Düşürülmesinin Ardından Numan Kurtulmuş'tan Arapça Paylaşım

Can Atalay'ın Vekilliğinin Düşürülmesinin Ardından Numan Kurtulmuş'tan Arapça Paylaşım
Türkiye dün akşam saatlerinde bir Anayasa skandalı yaşadı, TİP milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un yurtdışında olmasından dolayı kararı Bekir Bozdağ okudu. O saatlerde Numan Kurtulmuş Arapça bir paylaşım yaptı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi sonrasında yaptığı ilk paylaşımda, Abu Dabi'deki temaslarına vurgu yaptı. Kurtulmuş, bu paylaşımını tamamen Arapça olarak gerçekleştirdi.

numan-kurtulmus.jpg

Can Atalay, Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından Hatay milletvekili olarak seçilmişti. Ancak Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin verdiği kararın TBMM Genel Kurulu'nda okutulmasının ardından Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü.

numan-kurtulmus2.jpg

Numan Kurtulmuş'un Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunması nedeniyle, kararın Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından okunduğu belirtildi.

Kurtulmuş, kararın okunmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, Abu Dabi'deki temaslarının çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri ile olan ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtti. Meclis Başkanı, Arapça paylaşımında Atalay'ın milletvekilliğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Birleşik Arap Emirlikleri heyetiyle birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.