Bursa'daki eylemlerde tutuklulardan 3'ü serbest bırakıldı: "Tutuklamalar gözdağı amaçlı"

Bursa'daki eylemlerde tutuklulardan 3'ü serbest bırakıldı: "Tutuklamalar gözdağı amaçlı"
Bursa'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu prtoestolarına katılan 19 gençten 3'ü serbest bırakıldı. Tutuklu gençlerin avukatlarından Kemal Özgür Yetkin, "Tutuklamalar gözdağı amaçlı" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali ve tutuklanmasıyla yurt genelinde protesto eylemleri düzenledi. Eylemlerin Bursa ayağında 19 kişi tutuklandı. Tutuklu gençlerin 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Kemal Özgür Yetkin, tutuklamaların gözdağı vermek amacıyla yapıldığını belirterek "İfade ve düşünce özgürlüğünü savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

"HUKUKSUZ BİR SÜREÇ YAŞANIYOR"

Bursa’da yapılan protesto eylemler sebebiyle 19 gencin tutuklandığını ve iddianamenin hazırlanmasını beklediklerini dile getiren Av. Yetkin, “Hukuksuz bir işlem oldu 2911 sayılı kanuna baktığımızda alt sınır 6 ay üst sınır 3 yıl yani tutuklamayı gerektiren bir neden yok. Ceza alsalar bile fazladan yatmış olacaklar içeride. Hukuksuz bir süreç yaşanıyor” dedi.

288026.jpg

"KEYFİ GÖZALTILAR OLDU"

Eylemler esansında kamu düzenini bozacak bir olay yaşanmadığına dikkat çeken Yetkin, “Keyfi gözaltılar oldu. Binlerce insanın katıldığı bir eylemde 19 kişi gözdağı amaçlı tutuklanmıştır” dedi.

Kaynak:Bursa Muhalif