Burdur Hastane Felaketinde Hasta Sayısı Yükseldi: 14 Hasta Entübe Edildi

Burdur Hastane Felaketinde Hasta Sayısı Yükseldi: 14 Hasta Entübe Edildi
Burdur'da diyalize giren hastaların fenalaşması sonucu çevre illerdeki hastanelere nakledilen hastaların sayısı arttı. Dün 31 olarak açıklanan hasta sayısının 33'e yükseldiği, 18'inin durumunun ağır olduğu, bunlardan 14'ünün de entübe edildiği öğrenildi.

Burdur Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalar, baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikayetlerle hastaneye kaldırıldı.

Fenalaşan hastalardan 33'ünün 18'inin durumunun ağır olduğu, bunlardan 14'ünün de entübe edildiği öğrenildi.

59129-1.jpg

HASTA SAYISI YÜKSELDİ, DİYALİZ MERKEZİ KAPATILDI

İlk etapta sağlık durumu ağırlaşan 18 hasta, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yetkililer, farklı illerden ambulans talep etti. Sağlık Bakanlığı'nın talimatı ile gün içerisinde diyaliz tedavisi gören hastaların tamamı hastanelere gönderildi.

Dün 31 olarak açıklanan hasta sayısının 33'e yükseldiği, Burdur, Bucak, Isparta, Afyonkarahisar ve Antalya'daki hastaneler ile özel diyaliz merkezinde tedaviye alınanlardan 14'ünün entübe edildiği öğrenildi. Burdur Valiliği'nin önlem olarak kapattığı hastanenin diyaliz merkezinde yaşananlarla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kaynak:DHA