Bu kare ile tarihe geçtiler! Suudi Arabistan'dan bir ilk...

Bu kare ile tarihe geçtiler! Suudi Arabistan'dan bir ilk...
Bugün çekilen bu kare tarihe geçti.

Suudi Arabistan'da bugün tarihe geçen bir kare kaydedildi. Çekilen bu kare, Suudi Arabistan tarihi açısından bir ilk... Fotoğrafta bulunanlar da tarihe geçtiler.

Suudi Arabistan krallığı, ilk kez İsrail'e doğrudan uçuşlara Suudi hava sahasını açtı.

İLK KEZ

İran'a karşı gelişen Suudi-İsrail ittifakında yeni bir sayfa açıldı. Suudi krallığı, Hindistan Havayolları'nın (Air India) İsrail'e doğrudan uçuşlarının hava sahasından geçmesine izin verdi.Haaretz gazetesine konuşan İsrail havayolu sektöründen kaynaklar, Suudi Arabistan'ın Air India'nın Yeni Delhi'den Tel Aviv'e başlattığı doğrudan uçuşların kendi hava sahasından gerçekleştirmesine izin verdiğini söyledi.

SICAK İLİŞKİLER TASDİKLENDİ

Bunun bir ilk olduğuna dikkat çeken Haaretz, bunun aynı zamanda Riyad'ın İsrail'le sıcak ilişkiler içinde olduğunu kamuoyu önünde kabul etmesi anlamına geldiğini de belirtti.

TRUMP, RİYAD'DAN TEL AVİV'E DOĞRUDAN UÇMUŞTU

Suudi hava sahası 70 yıldır İsrail uçaklarının yanısra başka ülkelerden İsrail'e giden uçaklara da kapalıydı. Haaretz'e göre son yıllarda bunun iki istisnası oldu: ABD Başkanları George W. Bush ve Donald Trump Air Force One ile Suudi Arabistan'dan doğrudan İsrail'e uçtu.

Etiketler :