Bozcaada günlerdir alev alev yanıyor

Çanakkale Bozcaada günlerdir alev alev yanıyor. Havadan ve karadan müdahalelerin devam ettiği yangına ilişkin yürütülen soruşturmada bir kişi gözaltına alındı.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, bir tarım arazisinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangının söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın, Bozcaada'da öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, rüzgarın da etkisiyle çevredeki ormanlık alana yayıldı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Olay yerine hızla intikal eden Bozcaada Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için müdahaleye başladı. Yangının ormana sıçraması üzerine, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü de devreye girerek havadan ve karadan büyük bir operasyon başlattı. Yangına 5 helikopter ve 5 uçakla havadan müdahale edilirken, karadan ise çok sayıda araç ve 104 personel yangını kontrol altına almak için seferber oldu.

Yangında 12 hektar ormanlık alan ile 18 hektar tarım arazisinin yanmış olması üzüntü yarattı.

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, yangın söndürme çalışmalarını bizzat sahada koordine ederek ekiplere destek oldu. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte, Bozcaada halkı derin bir nefes alırken, doğaya verilen zarar bir kez daha dikkatleri yangınların önlenmesi konusuna çekti.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Emniyetin yürüttüğü soruşturmalarda orman yangınına sebep olduğu iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

Kaynak:AA