Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden hasar tespit raporu

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden hasar tespit raporu
Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler rektör atamasının ardından üniversiteye verilen zararları açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden akademisyenler ve öğrencilerin eylemleri 122. günü geri bıraktı.

Akademisyenler, sosyal medyada “#BoğaziçiHasarRaporu” etiketiyle üniversiteye verilen zararları paylaştı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin tespitlerinden bazıları şöyle:

Üniversitemize seçilmemiş bir rektör atandı. Bir gecede iki yeni fakülte kuruldu. Bir gecede kurulan hukuk fakültesine dışarıdan dekan atandı. Atanmış rektör bir gecede kurulan iletişim fakültesine dekan da oldu. LGBTİ+ Öğrenci Kulübü kapatıldı. Kadın Araştırmaları Öğrenci Kulübü'nün odasına girmesi engellendi. Cinsel Tacizi Önleme Ofisi fiilen kapatıldı. Seçilmiş Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü atanmadı. Seçilmiş Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü atanmadı. Atanmış yönetim senatoda mükerrer oy kullandı. Kampüslerimiz polis ablukası altında. Öğrencilerimiz gözaltına alındı. Öğrencilerimiz tutuklandı. Öğrencilerimize suçlar icat edilerek disiplin soruşturmaları açıldı. Üniversite çalışanları emektarları kimliklerinden dolayı dışlanıyor. Kamu kaynakları sömürülüyor