Bir TIR dolusu kaçağı Gebze'ye böyle bıraktılar

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesabından onlarca kaçağın Kocaeli Gebze'de bir TIR'dan inerek insanların arasına karıştığı görüntüleri paylaştı.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, bir vatandaşın çektiği, kaçakların TIR'ın dorsesinden çıkıp şehrin içine rastgele dağıldığı anları paylaştı.

Haskoloğlu paylaşımında "Bir vatandaşın çektiği tır dolusu kaçağın araçtan inip insanların arasına karıştığını gösteren görüntüler. Konumun Kocaeli, Gebze olduğu belirtiliyor" ifadelerine yer verdi.

Vali Yavuz: Sınır dışı edileceklerdir

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz konuyla ilgili sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Paylaşımında valiliğin resmi açıklamasını ekleyen Yavuz, "22 Mayıs Günü Jandarma Trafik Ekiplerimiz tarafından yol kontrolünde tespit edilen düzensiz göçmenlerden 27’si olay anında yakalanmış devam eden çalışmalarda 8 göçmen daha yakalanarak toplam 35 göçmen geri gönderme merkezine teslim edilmiştir" notunu düştü.

Vali Seddar Yavuz'un paylaştığı valilik açıklamasında, "Bazı sosyal medya ve basın organlarında bu konuda tekrar yayınlar yapıldığı görüldüğünden açıklama yapma gereği duyulmuştur" denilirken devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Olay günü yedi emin parkına çekilen araçtan kaçmaya çalışan yabancı uyruklu şahıslarla ilgili çevrede devam eden detaylı çalışmalar neticesinde 24'ü Afgan, 9'u Pakistan, 1'i İran ve 1'i Bangladeş uyruklu olmak üzere toplamda 35 yabancı uyruklu şahıs yakalanmış olup işlemlerinin tamamlanmasına müteakiben sınır dışı edileceklerdir.

Organize eden kişi adli makamlarca tutuklanmış olup diğerlerinin de yakalanması için çok yönlü çalışmalar devam etmektedir. Düzensiz göç ile mücadelemiz kararlılıkla sürdürülmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur"

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"

Yabancı Uyruklu Şahıslarla ilgili Basın Açıklaması

22.05.2022 Pazar günü saat 11.00 sıralarında, Kuzey Marmara Otoyolu, Dilovası Mermerciler gişe çıkışında, Jandarma Trafik Timlerince yapılan trafik kontrolü esnasında durdurulan kapali kasa bir aracın kasasının içine saklanmış halde ilk anda sayısı ve uyruğu tespit edilemeyen ve kaçak yollarla yurda giriş yaptıkları anlaşılan yabanci şahısların kaçma girişimi neticesinde bölgede geniş çaplı inceleme başlatılmış ve bu çalışmalar neticesinde Afgan uyruklu 27 yabanci şahsın yakalandığı Valiliğimizce aynı gün kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Bazı sosyal medya ve basın organlarında bu konuda tekrar yayınlar yapıldığı görüldüğünden açıklama yapma gereği duyulmuştur

Olay günü yedi emin parkına çekilen araçtan kaçmaya çalışan yabancı uyruklu şahıslarla ilgili çevrede devam eden detaylı çalışmalar neticesinde 24'ü Afgan, 9'u Pakistan, 1'i İran ve 1'i Bangladeş uyruklu olmak üzere toplamda 35 yabancı uyruklu şahıs yakalanmış olup işlemlerinin tamamlanmasına müteakiben sınır dışı edileceklerdir.

Organize eden kişi adli makamlarca tutuklanmış olup diğerlerinin de yakalanması için çok yönlü çalışmalar devam etmektedir. Düzensiz göç ile mücadelemiz kararlılıkla sürdürülmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

- T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ - "