Binali Yıldırım'a yapılan prostestoya İmamoğlu'dan cevap: Keşke sadece alkışlasalardı

Binali Yıldırım'a yapılan prostestoya İmamoğlu'dan cevap: Keşke sadece alkışlasalardı
Ekrem İmamoğlu, cuma namazı çıkışı açıklama yaptı. Rakibi, Binali Yıldırım'ın 'Her şey çok güzel olacak' sloganlarıyla protesto edilmesi hakkında konuşan İmamoğlu, "Keşke sadece alkışlasalardı" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Genel Başkanımız Samsun'da olacaklar. Ben de tarihi günde elbette Samsun'da olacağım. Mustafa Kemal'in başlattığı kurtuluş mücadelesini hissetmek istiyorum. Orada olacağım.

Binali Yıldırım'a yapılan protesto için İmamoğlu: Keşke sadece alkışlasalardı tabii. Bu tür kutuplaşmaları çok seven birisi değilim. Her yerde nezaketi arayan birisiyim. Toplumun kutuplaşması hepimizi üzüyor. Bazen çok feci bir olay oluyor. Kimse bunu sahiplenmiyor, geçmiş olsun demekten imtina ediyor. Bazen sevinci, hüznü paylaşmak gerekiyor. Bunları yaparsak kutuplaşmayı önleriz dedi.

İmamoğlu hakkındaki iddialara da yanıt verdi. İmamoğlu, bir yerel gazetecinin hapishane ziyaretinin bu kadar kolay olabilmesi nasıl mümkün? Bakanlara yönelik suçlamalarla ilgili suç duyurularımız ve sorgulayacağımız hususlar var. Seçime 14 gün kala bir terör örgütüyle yan yana koymaya çalışanları kınıyorum. Hukuken hakkımızı arayacağız. Bundan medet uman iktidar mensubu birileri varsa onları da kınıyorum. Acizlik diyorum buna başka bir şey demiyorum. Herhalde Türkiye'de görülmemiş işler bunlar. Hepsini Allah'a havale etmiştim, şimdi hukuğa havale ettim. Umarım doğru değildir. Ülkem adına sevinirim. Ülkemin kıymetli makamlarını işgal eden insanların böyle bir eylemde bulunmadığını duymak beni mutlu eder dedi.

İmamoğlu Tevfik Göksu'nun skandal sözlerini de değerlendirdi. İmamoğlu: İnsanların geçmişi üzerinden siyaset yapıp bundan fayda elde edecek insanlara gülüyorum. Onlar zavallı. Cahil insanlar ama bazen cahil insanlar koltukları işgal edebiliyorlar. ‘Ben 25 senedir belediye başkanlığı yapıyorum’ diyebilir. Ama bu onun cahil olmasın, zavallı olmasını engellemez. Benim Trabzonlu olmam üzerinden ya da ailemin soyunun üzerinden bu tarz kirletme lekeleme çabası üzerinde olanlar sadece sert bir duvara toslarlar. Ben bu memleketin her insanını sevdiğim gibi kendi geçmişimi de çok seven bir insanım.
 

Etiketler :