Binali Yıldırım kaybetmiş gibi konuştu: Adaylar konuşulsaydı daha farklı bir sonuç doğurabilirdi

AKP'de kaybediyoruz telaşı yaşanıyor.. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım sanki seçimi kaybetmiş gibi konuştu. Yıldırım, "Her şeye rağmen yereli ortaya çıkarmaya gayret ettim. Adaylar konuşulsaydı, adayları mukayese etme imkânı ols

AKP'yi, kaybediyoruz telaşı sardı.. 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala AKP'den çok farklı çıkışlar gelmeye başladı..

AKP'nin  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım son yaptığı açıklamada sanki seçimi kaybetmiş gibi konuştu.

"31 MART REFERANDUMUNA DÖNÜŞTÜ"

Ben her şeye rağmen İstanbul yerelini ön plana çıkarmaya gayret ettim. Tüm toplantılarımda, medyada hep İstanbul’u ön plana çıkardım. Genel siyasetten anlamadığımdan değil ben bu ülkede bakanlık, başbakanlık yaptım. Bunun bir faydası olmadığına inanıyorum, hâlâ da aynı görüşteyim. 31 Mart referanduma dönüştü. Adaylar konuşulsaydı, adayları mukayese etme imkânı olsaydı çok daha farklı bir sonuç doğurabilirdi.


Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek de, AKP'de önemli görevler üstlenmiş ve hâlâ AKP'li olduğunu söyleyen deneyimli bir siyasetçiyle konuştu.. Ve köşesinde görüşmeye ilişkin detayları paylaştı.

"ÜST DÜZEY AKP'Lİ: HİÇ KİMSEYE OY VERMEYECEĞİM"

‘Kime oy vereceksiniz' dedim.

‘Hiç kimseye' karşılığını verdi.

‘Partide sizin gibi düşünenler var mı' dedim.

‘Evet, bakanlık, üst düzey bürokratlık yapmış arkadaşlarla sık sık buluşup, bu olanların hayalini kurduğumuz Türkiye'ye yakışmadığını konuşuyoruz' dedi.

Bir tarafta ileri demokrasi hayali, diğer tarafta gerçekler. Vicdanlı siyasetçiler için yeterince zor olsa gerek. Başka sorum kalmamıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da, seçim çalışmaları kapsamında kürt seçmene sempatik görünebilmek ve oy olabilmek için kürtçe konuştu..

Etiketler :