İstanbul'un göbeğinde çatışma: Polisin silahını alıp ateş açtı

Fatih'te iki grup arasında çıkan silahlı kavgada biri polis 5 kişi yaralandı. Çatışma anında polise defalarca ateş edildiği , polisin silahını alan bir kişinin de karşı tarafa ateş ettiği görülüyor.

Fatih Beyazıt Çadırcılar Sokak'ta iki grup arasında saat 10.00 sıralarında silahlı kavga çıktı.  Kavgaya müdahale etmek isteyen bir sivil polis yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Özel harekat polisleri de güvenlik önlemi alırken biri polis 5 yaralı hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis 9 kişiyi gözaltına aldı.

Çatışmanın en sıcak anları

Çatışma anında polise defalarca ateş edildiği, polisin silahını alan bir kişinin de karşı tarafa ateş ettiği görülüyor. Yaralanan polis de çevredekiler ve meslektaşları tarafından çekilerek olay yerinden uzaklaştırılıyor.

Emniyet: 27 kişi gözaltı 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fatih ilçesi Beyazıt semti Çadırcılar Caddesi'nde daha önceden aralarında husumet bulunan iki esnaf grubu arasında kavga çıktı.

İhbar üzerine silahlı kavganın yapıldığı bölgeye sevk edilen polis ekipleri, olaya müdahale etti. Bu sırada biri polis memuru olmak üzere 7 kişi yaralandı. Bu sırada olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etti. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Silahlı kavgaya ilişkin 27 kişi gözaltına alındı.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, şöyle dendi:

"Bugün saat 10.30 sıralarında Fatih ilçemiz, Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesi'nde, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştür. Olaya müdahale eden bir polis memuru ve olaya karışan 5 kişi ile çevredeki bir vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce olaya karışan 27 şahıs gözaltına alınmış, 2 tabanca ele geçirilmiştir."