Batan Gemide Cansız Bedeni Bulunan Zeynep'in Son Mesajları Ortaya Çıktı

Marmara’da İmralı Adası açıklarında batan gemide kayıp 4 denizciyi arama çalışması sürüyor. Cansız bedenine Zeynep Kılınç’ın son mesajları ortaya çıktı. Kılınç, mesajlarda kış aylarında bir daha gemide çalışmak istemediğini söylemiş.

Marmara Denizi'nde 15 Şubat'ta batan gemideki 4 personeli arama çalışmaları sürüyor. Gemideki kayıp personellerden biri olan aşçı Zeynep Kılınç ile Hüseyin Tutuk'un cansız bedenlerine ulaşıldı.

2-2.jpg

33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın 4 ay önce manevi ağabeyim dediği kaptan İrfan Çiriğ'e attığı mesajlar ortaya çıktı. Milliyet'te yer alan habere Kılınç, gemide artık çalışmak istemediğini; döndüğünde bırakacağını anlatıyor.

Geçen aylarda Kafkametler gemisinin batmasından çok etkilendiğini ve böyle bir karar aldığını dile getiren Kılınç'ın mesajları şöyle:

Kaptan İrfan Çiriğ: Sana tavsiyem, denize devam edeceksen eski gemilerden uzak dur. Zamanla kendine karada iş tut.

Zeynep: Aynen. Abi duydum duyalı onu düşünüyorum. Bayağı etkilendim ya, yok ben bu işi kışın yapmayacağım. Yok, bu 3 kış oldu artık. Zaten kaç gündür düşünüyorum da kesin kararlıyım. Eğer sağ salim yaşarsak öyle yapacağım.

Geçen yıl 16 Aralık günü yaşanan kötü hava koşulları nedeniyle bir kez daha konuşan ikilinin mesajları şöyle:

Zeynep: Biz Gemlik’teyiz abi, berbat bir hava var. Bugün gece kalkacaktık, vazgeçtik.

Kaptan İrfan Çiriğ: Bu hava Gemlik’e vurmaz.

Zeynep: Yarına bakalım ama acayip soğuk.

Kaptan İrfan Çiriğ: İntihar olur. Şu an 40 mil esiyor. Sakın ha!

Zeynep: Evet, bayağı kötü.

1-2.webp

Etiketler :