Başarır belgeleriyle sundu! AKP, İsrail’e kurşun geçirmez cam satıyor

Başarır belgeleriyle sundu! AKP, İsrail’e kurşun geçirmez cam satıyor
CHP’li Ali Mahir Başarır, belgelerle İsrail’e kurşun geçirmez cam ticareti yapıldığını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin basın toplantısında, İsrail’e kurşun geçirmez cam ticareti yapıldığını öne sürerek ticaretin detaylarını içeren belgeleri kamuoyuna sundu.

denemeler-93.jpg

Başarır, “İsrail’in tek taraflı saldırılarının başladığı günden bu yana ticari ilişkileri kesmemiz gerektiğini belirttik. Ancak, iktidar, bu taleplerimizi yalanladı ve ticari ilişkilerin kısmen sürdüğünü, ardından yasaklandığını belirtti. Şimdi ise, bu hükümetin Filistin konusunda ne kadar samimiyetsiz ve yanlış bilgiler verdiğini kanıtlayacağız” şeklinde konuştu.

gt6pjzxxeaadrqg.jpeg

Başarır, Mersin merkezli Salt Grup’un sahibi olan Mekin Merter Salt’ın, kurşun geçirmez camları Yunanistan’ın Pire Limanı üzerinden İsrail’e ihraç ettiğini açıkladı. Salt’ın, AKP’nin eski il başkanı olduğu ve camların İstanbul Hadımköy’deki Star Grup tarafından üretildiği belirtildi. Camların, Mersin Limanı’ndan Yunanistan’a, oradan da İsrail’e gönderildiği ifade edildi.

denemeler-94.jpg

“KONU TİCARİ İLİŞKİLERSE AKP’NİN VİCDANI OLMUYOR”

Başarır, “Bu durumu barkodlarıyla, evraklarıyla hepsiyle kamuoyuna paylaşacağız. Bu bir utanmazlıktır. Bu bir samimiyetsizliktir. Bu kamuoyuyla, vicdanlarla dalga geçmek, alay etmektir. Hep söylüyorum; konu paraysa, konu ticari ilişkilerse AKP’nin ve yönetiminin hiçbir şekilde vicdanı, kalbi ya da öncelikleri olmuyor. Tıpkı Filistin meselesinde olduğu gibi. Şimdi soruyorum: Bu Star Grup, Salt Grup, bu kurşun geçirmez camları neden İsrail’e yolluyor? Tabii ki İsrail’e bir şey olmasın diye, İsrail kurşun geçirmesin diye. Ama Filistin’de o evlerde, o hastanelerde kurşun geçirmez cam yok ve çocuklar ölüyor. Utanın, utanın, utanın” dedi.

denemeler-92.jpg​​​​​​​

Kaynak:ANKA Haber Ajansı

Etiketler :