Barış Terkoğlu ilk kez Halk TV'de anlattı: Erdoğan'ın yanındaki kim?

Gazeteci Barış Terkoğlu Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk oldu. Terkoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada, FETÖ’cülükle suçlanan hâkimin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la çıkan fotoğrafının detaylarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada, iktidar medyası tarafından FETÖ’cülükle suçlanan hâkim Hüseyin Zengin'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la fotoğrafları çıktı.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına katıldı. Terkoğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nde yazdığı haberde kullandığı fotoğrafın detaylarını anlattı.

Terkoğlu, "Ben pazartesi bir yazı yazdım, o yazı bugünkü duruşmayı ele alıyordu. Bu duruşma Ekrem İmamoğlu'nun 'ahmak' davasına ilişkindi. Bu davaya daha önce bakan bir hakim vardı. Hakim olağan sürecin dışında görev süresi bitmeden çok daha erken bir şekilde bu davadan alınmıştı. Samsun'a tabiri caizse sürgün edilmişti. O hakimin ne konuştuğunu ben söylemiştim. Hakim, 'Bu davada siyasi telkinlere maruz kaldım. Benden İmamoğlu'na iki yılın üzerinde ceza verilmesi istendi. Bu yolla İmamoğlu'nu siyasi yasaklı hale getirilmem istendi. Türk Ceza Kanunu 53'üncü maddesi seçme ve seçilme haklarından yoksun bırakıyor. Ama ben bir hakim olarak böyle bir cezanın verilmeyeceğini gördüm. Verilebilecek en fazla ceza alt sınırdan vermek ya da ertelemekti. Ancak bunu etrafımdaki kişilere söyleyince hükümet haberdar oldu ve beni bu görevden aldılar' dedi. Bu yargıya çok net bir müdahale bu da hakimin ağzından itirafı" ifadelerini kullandı.

'Sabah gazetesi hakimi FETÖ'cü ilan etti'

Terkoğlu, "Ben bunu yazınca hükümet medyası Sabah Grubu'nun yayın organları tabiri caizse hakim Hüseyin Zengin'i FETÖ'cü ilan etti. Bu haberlerde geçmişte Fetullahçıların ışık evlerinde kaldığı bir takım mahrem abilerle görüştüğü söylendi. Bunu nerden bilebilir. Bunu sadece devlet bilebilir. Böyle ifadeler birinin hakkında çıktığında yargı mekanizması şöyle işliyor. Eğer bu kişi görev başında bir hakimse HSK'ya bir yazı yazıyor. HSK'ya böyle bir dosya gitmiş. HSK'da bir iş bölümü var, birinci daire oturmuş incelemiş 'burada soruşturmayı gerektirecek bir şey yok' deyip arşive kaldırmış. Sabah Gazetesi'nde yayınlamış o ifadelerle HSK'nın arşivinden alma ihtimali yüksek, çünkü devletin arşivinde duruyor onlar. Birileri tabiri caizse hakimin kendisinin dolaylı yolla da olsa siyasi baskı altında olduğunu ifade etmesinin ardından bir tür itibar suikastı ve karalama kampanyası yapmak için o dosyanın kapağını aralamış ve hakimi FETÖ'cü ilan etmiş" dedi.

Haberinde kullandığı fotoğrafı yayında açıklayan Terkoğlu şunları ifade etti:

"Fotoğrafta Hukukçular Derneği yazıyor. Bu toplantının tarihi 11 Nisan 2014 yani tamda 17-25 Aralık tartışmalarından kısa süre sonra. 17-25 Aralık'ta ne olmuştu? Fetullahçı emniyetçiler ve yargı hükümete yönelik bir yolsuzluk operasyonu yapmıştı. Vardır, yoktur tartışmasına girmiyorum. Hukukçular Derneği çeşitli organizasyonlar düzenliyor. Bu dernek hükümete yakın ve destek veren bir dernek. Hükümet bunu bir can simidi gibi kullanıyor. Fotoğrafta Bekir Bozdağ da var.

Cumhurbaşkanı özellikle 17-25 Aralık'ın ardından Türkiye, Fethullahçı etkiyi tartışırken FETÖ denmiyor Fethullahçı deniliyor. O yüzden o dili kullanıyorum. Fethullahçı yapılanmayı tartışırken Cumhurbaşkanı özellikle Avukatlar Haftası'nda bu derneğin sertifika törenine katılıyor. Ve orada İmamoğlu davasına ilk gönderilen hakimine Hüseyin Zengin'e sertifika verdiği görülüyor fotoğrafta."

Cumhurbaşkanı 'Aman tarafsız olun' diyor

Terkoğlu sözlerine şunları ekledi:

"Cumhurbaşkanı organizasyonda çok enteresan bir konuşma yapıyor. Orada henüz Hüseyin Zengin'in ne İstanbul'a atanacağı belli ne hakimlikte bu kadar yükseleceği belli, karşısındaki hukukçular da belli değil. Onlara diyor ki 'sakın ha yargıda hiçbir cemaatin, hiç kimsenin altında kalmayın. Vicdanınızla karar verin.'

Cumhurbaşkanı, 8 yıl önce bu sertifikayı vermiş olduğu 'Aman tarafsız olun' dediği hakimle bu kez Cumhurbaşkanı karşı karşıya geliyor. Hakim halen daha Samsun'da görevli."

'Cumhuriyet Gazetesi'ndeki haberime erişim engeli geldi'

Cumhuriyet Gazetesi'ndeki haberine erişim engeli geldiğini ifade eden Terkoğlu şöyle devam etti:

"Karar şu; 'yazılanlar yalandır' diye bir şey değil. Hakim Hüseyin Zengin'in başvurusuna ilişkin verilmiş. Hakim, Hüseyin Zengin'e ait olan ifadelerin kendisinin izni olmadan adı ve soyadı yayınlanarak paylaşmama erişim engeli geldi.

'Davanın hedefi İmamoğlu'na ceza vermek'

Davanın hedefinin Ekrem İmamoğlu'na ceza vermek olduğunu belirten Terkoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu cezanın nedeni İmamoğlu'nun Türk Ceza Kanunu'ndaki Seçme ve Seçilme haklarını elinden almak ve belediye başkanlığından el çektirmek. Mümkünse bir daha aday olmamasını engellemek."

Kaynak:halktv.com.tr