Baltayla parçalayıp atıyla birlikte yaktılar: 14 yıl sonra ortaya çıktı

Baltayla parçalayıp atıyla birlikte yaktılar: 14 yıl sonra ortaya çıktı
Trabzon'da kayıp ihbarı bulunan şahsın akıbeti 14 yıl sonra ortaya çıktı. Şahsı ormana çağıran oğlu ve eşi adamı öldürdükten sonra delilleri yok etmek için baltayla parçalayıp atıyla birlikte yaktılar.

Trabzon Akçaabat'ta 14 yıl önce kaybolan Süleyman Demir'in akıbeti ortaya çıktı. Yıllardır izine rastlanmayan Demir'in eşi ve oğlu tarafından canice öldürüldüğü belirlenirken cinayeti kapatmak için yapılanlar mide bulandırdı.

Süleyman Demir'i eşi Ümmühan ve oğlu Hızır baltayla öldürülüp atıyla birlikte yaktı.

14 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Akçaabat'a bağlı Uçarsu Köyü'nde 13 Ağustos 2011'de kaybolan 48 yaşındaki Süleyman Demir'in akıbeti 14 yıl sonra aydınlatıldı.

Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre; aile içi sorunlar nedeniyle öldürüldüğü iddia edilen üç çocuk babası için yıllardır yürütülen aramalar sonuçsuz kalmıştı. Dosya, Akçaabat Cumhuriyet Savcısı Akın Ilıman'ın talimatıyla yeniden açıldı.

Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri dosyayı titizlikle inceleyerek Süleyman Demir'in şüpheli konumundaki eşi Ümmühan Demir (62) ile oğlu Hızır Demir'in (38) yeniden ifadesine başvurdu. Yapılan araştırmalarda, Ümmühan Demir'in henüz 16 yaşındayken Süleyman Demir ile evlendirildiği ancak evlilik öncesinde başka bir kişiden oğlu Hızır'a hamile kaldığı ve Süleyman Demir'in bu gerçeği sonradan öğrendiği iddia edildi. Hızır Demir jandarmaya verdiği ifadede, annesinin amcasıyla ilişkisi olduğunu ve babasının da bunu öğrendikten sonra annesine sürekli şiddet uyguladığını anlattı.

BALTAYLA PARÇALAYIP ATIYLA BİRLİKTE YAKTILAR

İddialara göre olay günü Süleyman Demir, Uçarsu mevkiindeki ormanlık alana çağırıldı. Atıyla bölgeye giden Demir, burada eşi ve oğlu tarafından baltayla öldürüldü. Anne-oğulun cesedi parçalara ayırarak yok ettikleri ve olay yerinde Demir'in atını da öldürerek yaktıkları ortaya çıktı.

Cinayetin izlerini tamamen silmek isteyen zanlıların, insan ve hayvan DNA'sının karışmasını sağlamak için cesetle birlikte atı da yaktıkları öğrenildi.

GELİNİ BALTAYI YIKARKEN GÖRDÜ

Cinayetin ardından eve dönen Ümmühan Demir, oğlu Hızır'ın karısı P.D. ile karşılaştı. Gelinin, elindeki kanlı baltayı yıkarken görüp kayınvalidesine "Bu neden kanlı?" diye sorduğu, Ümmühan Demir'in ise "Sen her şeye karışma." diyerek geçiştirdiği öğrenildi.

Anne Ümmühan Demir, cinayeti kabul ederken oğlunu korumak için suçu tek başına işlediğini söyledi. Ancak jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucu korkunç cinayet tüm detaylarıyla gün yüzüne çıktı.Gözaltına alınan anne ile oğlu tutuklandı. Hızır Demir'in, katlettikleri babasının bir fotoğrafını 2022'de sosyal medyadan paylaşarak altına kalpler bıraktığı da görüldü.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi