Bakan Tunç: Gazetecilikten tutuklanan bir gazeteci yok

Bakan Tunç: Gazetecilikten tutuklanan bir gazeteci yok
Ankara'da basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemiz 23 yıldan bu yana basın özgürlüğü konusunda da önemli yol aldı. Türkiye'de gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanan bir gazeteci yoktur" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Hakimevi'nde basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki basın özgürlüğüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"GAZETECİLİKTEN TUTUKLANAN BİR GAZETECİ YOK"

Adaletin olmazsa olma şartının tarafsız ve bağımsız yargı olduğunu belirten Tunç, adalet ve basın ilişkisinin de önemli olduğunu ifade etti.

Konuşmasında, ifade özgürlüğüne değinen Tunç, "Ülkemiz 23 yıldan bu yana basın özgürlüğü konusunda da önemli yol aldı" diye konuştu.

Basın özgürlüğü konusunda yapılan mevzuat değişikliklerinden bahseden Tunç, sosyal medyanın etkisiyle dezenformasyonun da arttığını, bunun basın özgürlüğünü de tehdit eden bir durum olduğunu kaydetti.

Bakan Tunç, basın özgürlüğü konusunda yapılan eleştirilere ilişkin, "Şunu açıklıkla söyleyelim; Türkiye'de gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanan bir gazeteci yoktur. Mesleği gazeteci olabilir ama farklı bir suç nedeniyle yargının soruşturması söz konusu olabilir. Hiçbirimiz bir gazetecinin bir suç soruşturmasına tabi tutulmasını elbette ki istemeyiz" ifadelerini kullandı.

"YENİ ANAYASA" TARTIŞMALARI

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye'nin en önemli hedeflerinden birinin de demokratik, sivil, katılımcı, yeni bir anayasa olduğunu vurguladı.

Bugünlere darbe Anayasası'yla gelindiğine dikkati çeken Tunç, Anayasa'daki vesayetçi ruhu ortadan kaldırmak için çok önemli reformların hayata geçirildiğini, ancak bunun Anayasa'daki yeknesaklığı bozduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz Tunç, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bu noktada yeni bir anayasa, baştan sona yeni yazılmış, sivillerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milletin temsilcilerinin yazdığı bir anayasayla Türkiye Yüzyılı'na başlamamız lazım. İnşallah bu konuda Meclis'te bir uzlaşma sağlanır. Meclis Başkanımızın bu konuda başlatmış olduğu bir çalışma var. O çalışma, 'Terörsüz Türkiye' hedefindeki çalışmalar. İnşallah ülkemiz Türkiye Yüzyılı'na başlarken tüm prangalarından kurtularak, demokratik hukuk devleti yolunda milletimizin refahı ve ülkemizin kalkınması noktasında emin adımlarla yoluna devam eder."

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)