Bakan Selçuk'a imam hatip tepkisi

Bakan Selçuk'a imam hatip tepkisi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonucunda öğrencilerin tercihleri ile ilgili açıklamada bulundu. Selçuk'un paylaşımına öğrencilerden imam hatibe yönlendirildikleriyle ilgili tepki geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonucunda öğrencilerin tercihleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Twitter’dan açıklama yapan Bakan Selçuk, İmam Hatip Liselerinin yüzde 99,8’inin dolduğunu belirtti. Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu Liseleri %100 doldu.

Selçuk, “Anadolu İmam Hatip Liselerinin %99,8’si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin %87’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler” ifadelerini kullandı.

34c405d1-2587-4613-b19e-bbbae57e544c.jpeg

LGS yerleştirme sonuçlarının ardından Bakan Selçuk'a imam hatip tepkisi

Selçuk'un paylaşımına verilen tepkilerde öğrencilerin imam hatibe yönlendirildikleri için mecburen bu tercihi yapmak zorunda bırakıldıkları belirtildi. Bir kullanıcı, "İmam hatipleri mecbur bırakarak, çocuklara dayatarak dolduruyorsunuz ve fen liseleriyle gurur duyacağınıza imam okullarıyla gurur duyuyorsunuz. Sonra neden imam hatiplerde deist sayısı arttı, ateist sayısı zıpladı diye söyleniyorsunuz" dedi.

İşte o paylaşımlar:

Etiketler :