Bakan açıkladı: Doğa polisleri sahaya iniyor

Bakan açıkladı: Doğa polisleri sahaya iniyor
Emniyet ve jandarma içinde kurulan Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şube Müdürlüğü’nde görev yapacak polislerin eğitimi başladı.

İlk olarak Ankara’da başlayan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi Temel Eğitim Kursu açılış törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde de ilk olarak 260 polisin kurs göreceğini ifade etti. Bu birimde kullanılacak araçların dış tasarımları ve giydirmeleri tamamlandığını belirten Soylu, “Polislerin görevlerinde kullanılacak eldiven, yakalama ağı gibi teçhizatların alımları da hemen gerçekleştirildi. Eğitimleri biter bitmez, arkadaşlarımız sahaya inecekler.” dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Doğa ve çevre polislerine ihbar yapabilmeyi kolaylaştırmak amacıyla 'HAYDİ' adlı bir uygulamanın yazımına başlandığını söyleyen Soylu, bu hattın 1.5 ay sonra hayata geçeceğini duyurdu. Soylu, eğitim programı çerçevesinde Narkotik Daire Başkanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Merkezi’nde, narkotik birimlerinin yanı sıra Özel Harekât Başkanlığı, KOM Daire Başkanlığı, asayiş, güvenlik, kriminal, özel güvenlik daire başkanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile uluslararası kurumlarda kullanılan köpeklerin hem doğumları hem de branşlara göre eğitimlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Soylu, eğitim alan sertifikalı 451 eğitimli köpeğinin, narkotikten bomba aramasına kadar pek çok alanda başarılı görevler yaptığını dile getirdi.

Etiketler :