Atilla/Zarrab davası 14. duruşma: THY çalışanı Atilla lehinde tanıklık yaptı

Atilla/Zarrab davası 14. duruşma: THY çalışanı Atilla lehinde tanıklık yaptı
ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının delinmesine ilişkin New York’ta devam eden "Zarrab davası" olarak bilinen davanın 14. duruşmasında tek sanık olan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla için Türk...

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının delinmesine ilişkin New York’ta devam eden "Zarrab davası" olarak bilinen davanın 14. duruşmasında tek sanık olan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla için Türk Hava Yolları’ndan bir uzman tanıklık yapacak.

THY ÇALIŞANI TANIK OLDU

Twitter üzerinden paylaşımlarda bulunan Amerikan gazeteci Adam Klasfeld, THY’de görevli Semra İbrahimi Hamza’nın savunma tanığı olacağını duyurdu.

Klasfeld, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Hamza’nın uçuş bilgilerini doğrulayacağını söyleyerek, “Türk aksanıyla akıcı bir İngilizce konuşuyor. Genel olarak kimin ne zaman nereye gittiğini anlatıyor” ifadesini kullandı.

Bir diğer Amerikan gazeteci Pete Brush’ın aktardığı tweet’te ise, Atilla’nın söz almadan önce THY çalışanının Atilla’nın 10 Nisan 2013’te İstanbul’dan Barcelona’ya uçtuğunu söyledi. Brush’ın aktardığına göre “O gün Atilla’nın Süleyman Aslan’ın yasaları çiğnemesine yardım etmişti”.

Klasfeld, Hamza2nın ifadeleriyle ilgili şunları aktardı:

İfade şimdilik, kim ne zaman nereye seyahat etmiş, onunla alakalı. Şu ana kadar özelikle dikkatimi çeken bir şey yok. Ancak saunma bunu çok önemisyora benziyor. Bu nedenle, Atilla'nı yaptığı seyahatlerin kendisini suçlamalardan uzaklaştırmak için savunmanın kapanış konuşmasında...

Semra Hamaz, kendisine yöneltilen soruya karşılık, yolcuların uçakta cep telefonu kullanamayacağını söyledi.

Etiketler :