Artvin'de 30 gün boyunca yasaklandı

Artvin'de 30 gün boyunca yasaklandı
Artvin’in Şavşat ilçesinde şap hastalığı şüphesi taşıyan bir vaka tespit edilince il genelinde hayvan hareketleri 30 gün sınırlandırıldı.

Artvin’in Şavşat ilçesinde şap hastalığı şüphesi taşıyan bir vakanın belirlenmesi üzerine hayvan hareketlerine 39 gün boyunca kısıtlama geldi.

Konuya ilişkin Artvin İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, bugün ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek hastalığının yayılmasının önüne geçebilmek amacıyla bir dizi tedbir aldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Artvin Valiliği konuya ilişkin basın açıklaması yayımladı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimiz genelinde şap hastalığına duyarlı hayvan hareketleri, son hastalığın görüldüğü tarihten itibaren 30 gün süreyle ve ikinci bir emre kadar yasaklanmış; il geneline ot ve saman girişi kısıtlanmış, kesim faaliyetlerinin ise kontrollü şekilde yürütülmesine karar verilmiştir.

Kontrolsüz hayvan hareketliliği kolluk birimlerimizce denetlenecek olup, alınan tedbirlere aykırı hareket edenler hakkında kanunda yazılı idari yaptırımlar uygulanacaktır. Hastalıkla mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için vatandaşlarımızın, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizin yönlendirmelerine ve alınan tedbirlere titizlikle uymaları önem arz etmektedir."

ank-a9a93f9f-55ab-4662-9ba2-8fa41b43beb8-1.jpg

Artvin'de 30 gün boyunca yasaklandı

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi