Armutlu'da Kayıp Profesör Korhan Berzeg Korkusu

Armutlu'da Kayıp Profesör Korhan Berzeg Korkusu
Mehmet Şimşek'in hocası, ekonomi profesörü Korhan Berzeg'den hala tek bir iz yok. Balıkesir Armutlu'daki evinden çıkan ve bir yıla yakın zamandır haber alınamayan Berzeg'in Armutlu'daki komşuları büyük tedirginlik yaşıyor.

Yeni Asır gazetesinden Suat Salgın'ın haberine göre, 309 gün boyunca sır perdesini koruyan 'Berzeg' olayının ardından mahalle sakinleri suskunluğa büründü. Profesör Korhan Berzeg'in kayboluşuyla endişelenen vatandaşlar, mahalleyi boşaltma kararı aldı.

Berzeg'in akıbeti hala gizemini korurken, olayın gerçekleştiği Gönen'in Armutlu kırsal mahallesi adeta hayalet şehre dönmüş durumda.

korhan-berzeg.jpg

KORHAN BERZEG'DEN TEK BİR İZ YOK

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu kırsal mahallesinde, köpeği Tina ile birlikte yürüyüşe çıkan Ekonomist Korhan Berzeg'den bir daha haber alınamadı. Bölgedeki onlarca kuyu tarandı, Gönen Çayı'nda aramalar yapıldı ve 250 kilometrelik çevrede birçok kez arama gerçekleştirildi. Ancak tüm bu çabalara rağmen sonuç elde edilemedi.

korhan-berzeg1.jpg

KÖYLERDE NÜFUS AZALDI

AFAD, JAK, JÖAK gibi ekiplerin yanı sıra iz takip ve kadavra köpekleriyle yapılan arama çalışmaları beş ay boyunca sürdü. Ancak herhangi bir netice elde edilemedi ve çalışmalar sonlandırıldı. Korhan Berzeg'in kaybolma sırrı hala çözülememiş durumda. Armutlu Kırsal Mahallesi'nde yaşayanlar bu durumdan endişe duyuyor.

Güvenlik kaygısı yaşayan bazı mahalle sakinleri evlerinden çıkmaktan çekinirken, mahalle adeta terkedilmiş bir görüntüye büründü. Bu belirsizlik ve endişe, insanların günlük yaşamlarını ciddi şekilde etkiliyor. Mahalle Muhtarı Hamit Erman, konuyla ilgili olarak, "Aramalar sona erdi, ancak hiç kimse gelmedi. Biz de böyle bekliyoruz. Bu olayın ardından köylerde nüfus azaldı, mahalleler boşaldı" şeklinde açıklamada bulundu.

Etiketler :