Antalya'yı Bekleyen Tehlike! Halkı Korku Sardı

Antalya'yı Bekleyen Tehlike! Halkı Korku Sardı
Antalya'da havaların ısınmasıyla evlerde ve iş yerlerinde yılan görüldü. İtfaiye, 106 yılanı doğaya bıraktı. Günlük 10-15 yılan kurtarma operasyonu yapılıyor...

Antalya'da sıcak havalar, yılanların yerleşim yerlerine girmesine neden oldu. İtfaiye ekipleri, bu yıl 106 yılanı insanların yaşam alanlarından çıkarıp doğaya bıraktı. Artan ihbarlar, şehirde tedirginlik yarattı.

Antalya'da hava sıcaklıklarının artması, yılanların evlere, iş yerlerine ve araçlara girmesine neden oldu. Bu durum, şehirde büyük tedirginlik yarattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, her gün 10-15 yılanı insanların yaşam alanlarından çıkarıp doğaya bırakıyor.

Şehirlerde artan yapılaşma, yılanların doğal yaşam alanlarını daralttı. Havaların ısınmasıyla birlikte, Antalya'da evinde, aracında, iş yerinde yılan görenlerin sayısında artış yaşandı. İtfaiye ekipleri, bu yıl 106 yılanı insanların yaşam alanlarından çıkardı.

Hürriyet İstasyonu Çavuşu Ahmet Coştan, "Yılanların çiftleşme, yumurtlama döneminin başlamasıyla hanelerde, iş yerlerinde yılanlarla karşılaşanların sayısı arttı," dedi. Özel ekipman ve kıyafetle yılanları uygun şekilde alıp sağlıklı doğaya saldıklarını belirtti.

YILANLARIN ÇİFTLEŞME DÖNEMİ

Ahmet Coştan, "Günde 10-15 civarı yılan kurtarma olayına gidiyoruz," diye ekledi. Ekipler, binaların atıl alanlarında, depolarda, hanelerde ve iş yerlerinde yılanları kurtarırken dikkatli davrandı.

İtfaiye ekipleri, yangın söndürme görevinin yanı sıra ağaçta, çatıda mahsur kalan kedi, köpek ve kuş gibi hayvanları da kurtardı. Ekipler, bugüne kadar 825 hayvanın canını kurtardı.

Endemik türlerle karşılaştıklarında, bu hayvanları yetkililere teslim ettiklerini belirten Coştan, evde bakımı yasak olan türler konusunda da dikkatli olduklarını söyledi.

Kaynak:DHA