Ankara'daki Terör Saldırısının Düğümünü Kayseri Çözecek! Özel Ekipler Gönderildi...

Ankara'nın kalbine düzenlenen terör saldırısının ardından Emniyet ekipleri Kayseri'ye yoğunlaştı. Veteriner Bozloğan'ın aracının gaspedilişi üzerine yoğunlaşan ekipler, güvenlik kontrollerinden nasıl geçildiğini de araştırıyor.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nın ana yerleşkesine yönelik düzenlenen terör eylemi sonrasında Türkiye teyakkuzda. t24'ten Tolga Şardan başlatılan soruşturmada yeni bulgulara ulaşıldığını belirttiği yazısında edindiği bilgileri paylaştı.

Saldırının başlangıç noktasının Kayseri'ni Develi ilçesi olması, dikkatleri buraya yoğunlaştırdı. Kayseri'ye özel ekipler gönderildi

Şardan'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

Kayseri'ye özel ekipler gönderildi

"Saldırının başlangıç noktasının Kayseri'ni Develi ilçesi olması, dikkatleri buraya yoğunlaştırdı, doğal olarak.

Buradaki araştırmalarda, aracı kimin/kimlerin gasp ettiği, Bozlağan'ın öldürülmesinde elde edilen ipucu ve emarelerin yanı sıra bulunacak mermi kovanı üzerinde yapılacak balistik incelemeyle silahın izinin sürülmesi, aracın güzergâhı, eylemcilerin bölgedeki bağlantıları, aracın patlayıcı yüklenmesi için nereye götürüldüğü, Ankara'ya ne zaman ve hangi koşullarda geldiği sorularının yanıtları bulunacak.

İşte bu sorularının yanıtlarının bulunması amacıyla pazar gecesi özel ekipler Kayseri'ye gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki İstihbarat Başkanlığı ile Terörle Mücadele Dairesi'nden üst düzey görevlilerden oluşan ekip, Bakan Ali Yerlikaya'nın talimatıyla kente gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait özel uçakla gönderilen heyette Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'ndan da yetkililer yer aldı. Ekipte özellikle teknik iletişim uzmanlarının bulunduğunu söyleyebilirim.

Tabii, sürecin Kayseri bölümünde yanıtlanması gereken bir grup önemli sorular daha var. Şöyle ki, Bozlağan'ın cansız bedeninin cumartesi günü saat kaçta bulunduğu, kimliğini ne kadar zamanda tespit edildiği, Bozlağan'ın aracının gasp ediliş saati ve olayı soruşturan jandarmanın kayıp / çalıntı araç kaydını sisteme ne zaman girildiğinin cevapları önemli.

Kısacası düğüm Kayseri'de çözülecek.

Diğer ciddi biçimde incelenmesi gereken süreç, Ankara'ya geliş sırasında aracın güvenlik kontrollerinden nasıl geçtiği.

Şehirlerarası yollarda sık sık gerek jandarma gerekse polis tarafından denetimler yapılıyor. Aracın Ankara'ya ulaştırılması süreci zaten ayrı değerlendirilmesi gereken durum. Sıkı denetimlere rağmen Develi'den çalınan aracın Ankara'ya getirilmesinin aydınlatılması gerekecek. Çünkü, eylemde başkalarının var olup olmadığı bu çalışmayla belirlenecek.

Başka hücreler var mı?

Ankara'daki son eylemde görev alan teröristlerin -varsa- kullandıkları cep telefonları üzerinde yapılacak teknik incelemeyle yine başka önemli sorular yanıt bulacak.

Eylemciler kim? Nereden geldiler? Kimlerle irtibatlılar? Hedef keşfini kim yaptı?

Kişisel fikrim, iki eylemcinin Ankara'da bir "kontak noktası"nın olacağı. Geçmişteki benzer eylemlerde bu sonuca ulaşıldı hep.

Her iki eylemci de büyük olasılıkla Ankara'ya dışardan gelenlerden."

Etiketler :