Ankara'da oyuncak tabanca insanları korkutan 4 şüpheli yakalandı

Ankara'nın en işlek semtlerinden birinde ellerindeki oyuncak tabancalarla vatandaşları korkutan ve görüntüleri sosyal medyada paylaşılan 4 şüpheli, polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Çankaya ilçesine bağlı Bahçelievler semtinde meydana geldi. İki ayrı motosiklet üzerinde seyreden 4 şahıs, ellerindeki oyuncak tabancaları sokaktaki insanlara doğrultarak bağırmaya başladı. Çevredeki vatandaşların yaşadığı panik ve şahısların sergilediği tehlikeli hareketler, kısa sürede sosyal medya platformlarında yayılarak büyük tepki topladı.

ankarada-oyuncak-tabancayla-insanlari-k-1165370-346177.jpg

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Görüntülerin infial yaratması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçti. Yapılan teknik incelemeler ve saha çalışmaları sonucunda şüphelilerin G.G., B.İ., B.A. ve E.Y. olduğu tespit edildi. Belirlenen adreslere düzenlenen baskınla 4 zanlı da gözaltına alındı.

"KORKU VE PANİK YARATMAK" SUÇUNDAN ADLİ İŞLEM

Emniyete götürülen şüpheliler hakkında, Türk Ceza Kanunu kapsamında "Halk arasında korku ve panik yaratmak" suçundan adli işlem başlatıldı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şahısların, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (DHA)

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi