Ali Erbaş'a tepkiler büyüyor

Ali Erbaş'a tepkiler büyüyor
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'daki ilk cuma hutbesinde "Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" sözlerine tepki büyüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'daki ilk cuma hutbesinde "Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" sözlerine tepki büyüyor.

"O koltukta oturup Atatürk'e lanet okumanın bedelini ödeyeceksin"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından şu tepkiyi gösterdi; “Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koltuğunda oturup, Atatürk’e lanet edemezsin!!! Kurucu liderlere hakareti alışkanlık haline getirenler, hakaret edenleri de koruyorlar. Ali Erbaş and olsun ki, o koltukta oturup Atatürk'e lanet okumanın bedelini ödeyeceksin.”

“Siyasi ve hukuki sonuçları olur"

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da Erbaş'a tepkisini şu sözlerle dile getirdi; “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bugün Atatürk'e lanet okuyarak, birilerine selam çakmış olabilir. Bundan büyük haz da almış olabilir. Ama unutulmamalı ki; gün gelir bunun siyasi ve hukuki sonuçları olur”

“Bu hakarete sessiz kalanlara teessüf ederim"

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, Erbaş'ı istifa etmeye çağırarak, “Atatürk’e lânet okuyan FETÖ’cü Adil Öksüz’ün jüri hocasını unutana lânet olsun. İstifa istifa! Müslümanım milliyetçiyim deyip de, ezan sesini kıstırmayan bayrağımızı indirtmeyen Atatürk’e yapılan bu hakarete sessiz kalanlara da teessüf ederim” ifadelerini kullandı.

Çıray'ın FETÖ hatırlatması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, FETÖ firarisi ve Hava Kuvvetleri’nin sözde ‘imamı’ Adil Öksüz’ün tez hocası olduğu ortaya çıkmıştı.

Tez jürisindeki FETÖ’cüler de dikkat çekmişti. Öksüz’ün tezini imzalayan jürinin başkanı Marmara Üniversitesi’nde Tefsir dersini veren FETÖ firarisi Suat Yıldırım, imzalayan jüri üyelerinden bir diğerinin ise FETÖ televizyonlarının ekran yüzü olarak bilinen Davud Aydüz'dü. Suat Yıldırım’ın Pensilvanya’da olduğu iddia edilenler arasında.

Jüri üyesi olarak Öksüz’ün tezinde imzası bulunan bir diğer isim ise Yakup Çiçek. Çiçek, 15 Temmuz’dan sonra Hakkari Üniversitesi İlahiyat fakültesi dekanlığına getirildi. O dönem Aydınlık’a konuşan üniversite rektörü Ömer Pakiş, Çiçek’in güvenlik soruşturmasının temiz çıktığını söylemişti. Çiçek, bir konferansta başkasının tebliğini sunmuş ve hakkında intihal suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Pakiş’in FETÖ’nün kapatılan yayınevi Işık Akademi’den çıkan kitaplarının yanı sıra 17-25 Aralık sonrası Zaman gazetesi ve Fethullah Gülen’in sitesinde referans gösterilmesi göze çarpıyor. Pakiş’in FETÖ’nün Kırgızistan’daki okulundan mezun olan baldızı Necla Bakış ise Hakkari Üniversitesi’nde çalışıyor. Pakiş’in cemaat bağlantıları bununla sınırlı değil. Pakiş’in 2008 yılında ölen ağabeyi Yahya Pakiş, Menzil Tarikatı’nın İstanbul sorumlusuydu.

Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanı olmadan önce FETÖ’nün Kültürlerarası Diyalog Platformu’nun yönetim kurulu üyesi olarak projeye destek olmuştu.

Etiketler :