AKP'nin katliam ısrarı yandaş şarkıcıyı bile çileden çıkardı

AKP'nin katliam ısrarı yandaş şarkıcıyı bile çileden çıkardı
AK Parti kaynaklarına yakınlığı ile bilinen şarkıcı Orhan Gencebay, Meclis komisyonunda onaylanan Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı ile ilgili sert konuştu. Ötenaziye kesinlikle karşı olduğunu söyleyen Gencebay, yasa tasarısına karşı düzenlenecek Ankara mitingi hakkında da konuştu. Şarkıcı, “gönlüm orada, orada bulunduğumu düşünsünler" şeklinde konuştu.

Sanatçı Orhan Gencebay, Meclis komisyonunda kabul edilen Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı ile ilgili olarak Magazinsortie.com Yayın Yönetmeni Gazeteci Olcay Ünal Sert'e konuştu. Sanatçı, gönül olarak bugün Ankara da gerçekleştirilecek olan sokak hayvanları mitinginde olduğunu belirterek "Benim de oraya gittiğimi düşünsünler" ifadelerini kullandı.

CANLILARIN YAŞAM HAKLARI GASP EDİLEMEZ

Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerinin alınmadığının hatırlatılarak, 'yarın Ankara da miting var, çıkarılmak istenen yasayla ilgili neler söylemek istersiniz ?' sorusuna Orhan Gencebay; "Bu dünyada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Kimse bu hakkı gasp edemez. Bu hakkı gasp etmek isteyen suç işliyordur. Son derece yanlıştır. Bu hayvanların yaşam şekilleri tabi çok farklıdır, biz insanlar gibi değil. Biz insanız, akıllıyız, onlara yardımcı olmalıyız. Onların yaşaması için her türlü yardımı yapıp yaşatmalıyız!" diyerek sert çıktı.

ekran-goruntusu-2024-07-28-125311.png

HER CANLIYA SAYGI DUYMALIYIZ

Alain Delon'un da ötenazi talebinin olduğunun hatırlatılması üzerine sanatçı Orhan Gencebay şu sözleri kaydetti: "İyileşmesi mümkün olmayan, acı çekiyorsa belki ama, o da onun isteğiyle olması lâzım, fakat hayvanların böyle bir durumu söyleme imkanları yok. Ancak kuduz olur, yaşaması mümkün değildir, belki hem onu kurtarmak, hem de topluma zarar vermemesi için, o zaman düşünülebilir ama bu da olağanüstü zor bir şeydir. Yaradan'ın yarattığı bütün canlıların bu dünyada yaşama hakları vardır. Yaradan hepimizi topraktan yaratmıştır. Her bir canlıya saygı duymalıyız."

UYUTMANIN ANLAMI, ÖTENAZİDİR

Çıkarılmakta olan yasaya, sanat dünyasından, gazeteci ve aydınlardan çok büyük tepkiler var hayvanlar uyutulmak isteniyor diye hatırlatılması üzerine Gencebay; "Uyutmanın anlamı ötenazidir. Öldürmek anlamına gelir, böyle bir şeye kesinlikle karşıyım. Dediğim gibi iyileşmesi mümkün değilse, çok acı çekiyorsa, kendine ve başka canlılara zarar veriyorsa belki o zaman onun kurtuluşu adına olabilir. Onun da kararını vicdanlı insanlar vermelidir. Pat diye karar verilemez." İfadelerini kullandı.

GÖNLÜM ANKARA MİTİNGİNDE BENİ DE ORDA DÜŞÜNSÜNLER
Olcay Ünal Sert'in; "Ankara da, sokak hayvanları için büyük bir miting var, Seren Serengil de gidiyor" diye hatırlatılması üzerine Orhan Gencebay net konuştu. Şarkıcı, "Ben de Ankara da olmasam da gönül olarak oradayım, benim de oraya gittiğimi düşünsünler." dedi.