AKP'li belediye cami yıktı

AKP'li belediye cami yıktı
AKP’li Üsküdar Belediyesi, rantsal dönüşümün yaşandığı Kirazlıtepe Mahallesi’nde TOMA'lar ve polisler eşliğinde tarihi camiyi yıktı. Yıkıma direnen 30'a yakın kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da Üsküdar Belediyesi ekipleri, Kirazlıtepe’de bulunan Esentepe Camii’ni yıkmak için dün sabah saatlerinde harekete geçti. Ancak Üsküdarlı vatandaşlar caminin yıkımını engelledi.

Bunun üzerine Üsküdar Belediyesi, Esentepe Cami'ni yıkmak için bu sabaha karşı operasyon düzenledi. İş makineleri gece yarısı camiyi yıktı. Yıkıma direnen 30'a yakın kişi gözaltına alındı.

CAMİDEN ANONS YAPILMIŞTI 

Dün sabah da yıkım ekipleri saatlerinde Üsküdar ’a gelmiş, Üsküdarlı vatandaşlar caminin yıkımını engellemişti. Camiden yapılan anonsta, yıkıma engel olunması için vatandaşlara destek çağrısı yapılmıştı. İmam, minareden yaptığı anonsta "Belediye zabıta memurları da burada. Birazdan camimizi yıkmağa yıkım ekipleri de gelebilir. Tüm Kirazlıtepe halkımızı acilen Esentepe Cami önüne bekliyoruz" diyerek mahalleliyi direnişe çağırmıştı.

4 YIL ÖNCE RESTORE EDİLMİŞTİ

Esentepe Camii, Üsküdar Belediyesi tarafından restore ettirilmiş ve 2014 yılıl Eylül ayında Başkan Hilmi Türkmen'in katıldığı törenle yeniden ibadete açılmıştı.

Açılış töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “ Üsküdar'daki camilerimizin tefrişatıyla yakından ilgileniyoruz. Önümüzdeki günlerde camilerimizin lavabolarında, abdesthanelerinde, bir Üsküdarlıya yakışır pırıl pırıl tertemiz lavabolar inşa edeceğiz ve önce merkezdeki camilerden başlayacağız.” demişti.

1-7 EKİM CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI 

1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılında ilk kez 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren ekim ayının ilk haftasını Camiler Haftası olarak ilan etmişti. O günden itibaren ekim ayının ilk haftasında 1-7 Ekim tarihleri Camiler Haftası olarak kutlanıyor.

ERDOĞAN SARAY'DA KONUŞACAK 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bugün sarayda din görevlilerine hitap edecek.

Etiketler :