AKP'den TSK'de değişiklik teklifi

AKP'den TSK'de değişiklik teklifi
Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ile ilgili değişiklikleri öngören kanun teklifi Milli Savunma Komisyonu’na sunuldu.

AKP grubunun verdiği teklif, AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu tarafından sunuldu. 28 maddelik kanun teklifinde yer alan rütbe yaş haddi değişikliğine yönelik madde ise dikkat çekti.

Teklifin 11’inci maddesinde yer alan yaş haddi değişikliği, astsubay ve kıdemli başçavuş rütbesindeki personelin tecrübelerinden daha uzun süre faydalanabilme gerekçesiyle sunuldu. Buna göre; hâlihazırda 55 olan rütbe yaş haddi, teklifin bu şekliyle kabul edilmesi durumunda 60 yaşına kadar uzatılabilecek.

Disiplin cezaları da artıyor

Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıkları teşkilatında kurulan disiplin kurullarının kararlarına karşı yapılan itirazın Milli Savunma Bakanlığı Disiplin Kurulu'nda incelenmesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinden çeşitli nedenler ile ayrılanların (emekliye sevk edilen, kendi isteği ile emekli olan, istifa eden veya başka bir sebep ile ilişiği kesilenler) ilişikleri kesilmeden önce haklarında Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezası verilmesini gerektiren bir disiplinsizliği işlemeleri durumunda, disiplinsizliğin cezasız kalmaması, disiplinsizliklerin hızlı ve etkin bir şekilde önlenmesi ve disiplin cezalarının caydırıcılığının artırılması maksadıyla, disiplin amirlerine erbaş ve erlere askerlik hizmet sürelerinin uzatılması sonucunu doğuracak şekilde hizmetten men cezası verebilme yetkisinin tanınması ve disiplin kurullarının verebileceği hizmetten men cezası sürelerinin artırılması öngörülüyor.

Etiketler :