AKP, yalanda diretiyor: Yandaş yazarların özür dilemesine rağmen Kurtulmuş, ezan provkasyonunda ısrar etti

AKP, yalanda diretiyor: Yandaş yazarların özür dilemesine rağmen Kurtulmuş, ezan provkasyonunda ısrar etti
8 Mart’ta Taksim’de düzenlenen yürüyüşte ezanın ıslıklandığını ileri süren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları tepkilere neden oldu

8 Mart’ta Taksim’de düzenlenen yürüyüşte ezanın ıslıklandığını ileri süren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları tepkilere neden oldu. Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık da, bugünkü köşesine taşıdığı ıslıklı protestonun gerçeği yansıtmadığını belirterek, sosyal medya hesabından özür diledi. İktidara yakın isimlerin geri adım atmasına rağmen AKP, yeni 'Kabataş yalanı'nı sürdürmeye devam ediyor.

"Caminin gölgesinde ıslıklar hakaretler. Milletimiz yaralamıştır" diye konuşan AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi:

"8 marttaki o görüntünün sebebi ne olursa olsun, bu memlekette gayrimüslim yurttaşlarımız bile ezanı duyduğu zaman saygı gösterirler. Burada ortaya çıkan görüntü yaralayıcıdır. Belki bunun yapanların çok az kısmı hakaret etmek istemiştir. Ama sonuçta tablo bu. Ezan okunuyor burunlarının dibinde. Şunu diyebilirler 'namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmaz'. O ayrı bir şey. Caminin gölgesinde ıslıklar hakaretler. Milletimiz yaralamıştır."

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise  "Bu yürüyüşü organize edenler dediğiniz gibi bir açıklama yaptılar biz u görüntüleri inceledik kapsamlı bir sosyal medya araştırması yaptırdık. Yürüyüşe katılıp da burada bulunanların bu konuyla ilgili Tweetlerini analiz ettirdik. Çok sayıda açıklama kendilerinin ezanı protesto ettikleri ve orada bulunurken de kendilerinin hesaplaşmalarının sadece ataerkil olmadığını.... yürüyüşte bulunup da bunu yaptık diyenlerin hesaplarını incelediğinizde ortaya çıkıyor. O yürüyüşte ezan protestosu yapılmıştır. Belli bir grubun bu protestoyu gerçekleştirdiği de ortadadır. Bu şahıslar tarafından da bu yapılanlar sahiplenilmektedir. Ne zaman ki biz bu konuyla ilgili hassasiyetimizi gündeme getirdiğimizde CHP bunun böyle olmadığını ispat gayretine düşüyor. Tavsiyemiz şudur, ezani, bayrak konusunda hassasiyetlerini vurgulasınlar. Ondan sonra söyleyeceklerini söylesinler. Bayrağa, ezana saygısızlık onları ilgilendirmiyor, biz bunları dile getirince başka türlü hassasiyetleri ortaya çıkıyor. Ezanın Türkiye'de ideolojik olarak kullanıldığına ilişkin açıklamalar, bu yürüyüşe katılanların çoğu tarafından da dile getiriliyor. Ezanla hesaplaşma içerisinde olduklarına dahil hâlâ bu açıklamalara devam ediyorlar. Analiz ederseniz karşısına böyle geliyor. Tabii ki vatandaşımız bu konuda hassasiyet gösteriyor. İslamı bir hassasiyettir. Bu tepkiler normal. Dükkanların basılması, bir takım insanlara şiddet tavsiyesine tabii ki de olumlu bakmayız. İnsanların tehdit edilmesi gibi bir şey yok. Tam tersine, incelemeleri yaparsanız İslam'ı da, ezanı da protesto ediyorum diyenler vardır" dedi.

Etiketler :