AKOM Saat Verdi: İstanbul'a Kuvvetli Sağanak Yağış Geliyor

AKOM Saat Verdi: İstanbul'a Kuvvetli Sağanak Yağış Geliyor
İstanbul'u etkisi altına alacak kuvvetli sağanak yağışlar için AKOM uyardı. Yağışlar, bu akşam saat 18.00'den itibaren başlayacak ve pazar sabahına kadar devam edecek.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul genelinde hafta sonu yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin beklendiğini duyurdu.

Kentte bu akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen ve pazar sabah saatlerine kadar etkili olması öngörülen sağanak nedeniyle rüzgarın da aralıklarla fırtına şeklinde (40-70km/s) eseceği kaydedildi.

AKOM verilerine göre, İstanbul'da akşam 18.00'den itibaren aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen yağış nedeniyle rüzgarın aralıklarla fırtına şeklinde (40-70km/s) eseceği, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyor.

Sıcaklıkların ise 14-18 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 14 Mayıs'a kadar mevsim normalleri civarı ila 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.