Ahmet Hakan'dan Özhaseki'ye "karşılıksız" taktik

Ahmet Hakan'dan Özhaseki'ye "karşılıksız" taktik
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, yerel seçimler öncesi büyükşehirlerdeki adaylara köşesinde taktikler verdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, yerel seçimler öncesi büyükşehirlerdeki adaylara köşesinde taktikler verdi. Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"BİNALİ YILDIRIM’A TAKTİKLER

Belki heyecanınız eksik değil ama sanki eksikmiş gibi bir görüntü veriyorsunuz. Elinizi taşın altına koyacaksınız da gövdenizi sakınıyorsunuz gibi... Görüntü aşağı yukarı böyle... Size bir şey söyleyeyim mi? Sizin en büyük rakibiniz, işte bu heyecan eksikliği görüntüsü... 35 günlük süreçte bu algıyı ezip geçmelisiniz.

EKREM İMAMOĞLU’NA TAKTİKLER

Sessiz ve derinden gitmeniz iyi... Alttan almanız şahane... Herkesi kucaklama azminiz göz yaşartıcı... Fakat sakın “Seçimi aldık, götürüyoruz” türü gazlamalara fazla gelmeyin... Bu duyguya kapıldığınız ve bu duyguyla hareket etmeye başladığınız andan itibaren karşı tarafı konsolide edersiniz... Aman ha aman!

MEHMET ÖZHASEKİ’YE TAKTİKLER

İki rakibiniz var: BİR: Anketler... İKİ: Her köşede fısıldanan o meşhur “İstanbul rahat ama Ankara’da sıkıntı var” cümlesi... Anketlerle nasıl çarpışırsınız, nasıl hesaplaşırsınız bilmiyorum ama “Ankara’da sıkıntı var” algısına karşı çok büyük bir kampanya düzenlemeniz gerekiyor. Hem de bayağı sıkı bir kampanya!

MANSUR YAVAŞ’A TAKTİKLER

Bir aday, önde olduğuna sonsuz inanıyorsa... Yapması gereken şey: Fazla dikkat çekmeden, büyük ataklara soyunmadan, radikal çıkışlar yapmadan, keskin hareketlere başvurmadan... Sessiz ve derinden ilerlemek... Eğer önde olduğunuza inanıyorsanız... Sizin de yapmanız gereken tek şey bu!

NİHAT ZEYBEKCİ’YE TAKTİKLER

Şarabın gazabından korkmayarak, spor montlar giyerek, kültürel alanda sevgi pıtırcığı mesajlar vererek... İzmir’de çok fazla bir yol kat etmeniz pek mümkün değil. Burada yenerler sizi... Buradan derhal çıkın! Hükümet ile uyumlu bir belediyenin İzmir’e sağlayacağı avantajlar... İşte buraya girin ve buradan asla çıkmayın!

TUNÇ SOYER’E TAKTİKLER

İzmir’in çeperlerine doğru açılın... İzmir’in yoksul kesimleriyle iç içe olun... Muhafazakâr İzmir’i keşfe çıkın... Cami dernekleriyle bir araya gelin... Sabah namazına gidenlerle sohbet edin... Kısacası zaten alıp götürdüğünüz alanlarda değil, azıcık eksik olduğunuz alanlarda dolaşın."

Etiketler :