Adana'da ağaçları kim kesiyor!

Adana'da ağaçları kim kesiyor!
Adana Büyükşehir Belediyesi, “Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda yapılan ağaç kesimiyle belediyemizin hiçbir ilgisi yoktur. Bahse konu olan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında değildir. Biz yıkan, yok eden değil, yapan, yaşatan bir belediyeyiz” açıklamasını yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'nda yapılan ağaç kesimiyle ilgili iddialara yanıt verdi. Kesimin belediyenin sorumluluğunda olmadığını belirten yetkililer, parkurun belediyenin yetki alanında bulunmadığını ifade etti. "Biz yıkan değil, yaşatan bir belediyeyiz" açıklamasıyla kamuoyuna mesaj verildi.

KESİM ALANI KİMİN YETKİSİNDE?

Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’ndaki ağaçların kesildiği alanın Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu iddiaları sosyal medyada hızla yayıldı. Ancak belediye, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Yapılan resmi açıklamada, “Bahse konu olan parkur, belediyemizin yetki alanında değildir. Bu iddialar asılsızdır” denildi.

TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA GELDİ

Kamuoyunda oluşan tepkiler sonrası Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri devreye girdi. Belediye yetkilileri, ağaç kesiminin sorumluluğunun kendilerine ait olmadığını vurguladı.

Ayrıca, belediyenin doğayı koruma misyonuyla hareket ettiği ve hiçbir şekilde yıkıcı faaliyetlerde bulunmadığı belirtildi.

"YAŞAR KEMAL YÜRÜYÜŞ PARKI'NDAKİ AĞAÇ KESİMİ DURDURULMALI"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Kerem Şahin, “Bizler TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu ve Adana Ekoloji Platformu olarak, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkında gelişi güzel kararlarla, düşüncesizce, vahşice yapılan ağaç katliamını şiddetle kınıyoruz. Maalesef, yerinde yaptığımız incelemede çok sayıda ağacın kesilmiş olduğunu ve kesilmeye de devam edildiğini gördük. Bu çağrıyı yapıyoruz ki; bu katliamlar son bulsun. Ses veriyoruz ki; bir daha bu katliamlara yeltenilmesin” diye ifade etti.

Olayla ilgili sosyal medyada tepkiler artarak sürüyor.

Kesimi kimin yaptığı belirsizliğini koruyor.

Kaynak:Haber Merkezi