Adalet Bakanı'ndan valilikler ve belediyelere soruşturma resti

Adalet Bakanı'ndan valilikler ve belediyelere soruşturma resti
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanlarının toplantılmasında sorumluların il özel idareleri ve belediyeler olduğunu ifade ederek, görevlerini yapmazlarsa soruşturma başlatılacağını belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konya ve Hakkari'de iki çocuğun köpek saldırıları sonucu hayatını kaybetmesi hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

Sokak hayvanlarının toplatılması yönünde çıkarılan ve 2 Ağustos'ta yürürlüğe giren kanun kapsamında sorumluların belediyeler ve il özel idarelerinde olduğunu belirten Tunç, "Görevini ihmal edenler hakkında gerekli hukuki ve cezai işlemler uygulanacaktır." dedi.

"GÖREVİNİ İHMAL EDENLER HAKKINDA GEREKLİ HUKUKİ VE CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAKTIR"

Tunç'un konu hakkında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Hakkâri Yüksekova ve Konya Karatay’da iki evladımızın hayatını kaybetmesi, Erzurum Narman’da bir evladımızın yaralanması, sahipsiz hayvan sorununun ertelenemez bir mesele olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Başta çocuklarımız olmak üzere, vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden önce gelmektedir.

Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde belediyeler ve il özel idareleri, sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması ve barınakların etkin işletilmesi konusunda sorumludur. Yetkililerin görevlerini eksiksiz yerine getirmesi büyük önem arz etmektedir.

Yaşanan olaylarla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmış olup, görevini ihmal edenler hakkında gerekli hukuki ve cezai işlemler uygulanacaktır.

Sokaklarımızı güvenli hale getirmek ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak konusundaki kararlılığımız tamdır.

Kamu düzenini ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden ihmallere asla göz yumulmayacaktır."

hggh.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi