A Haber, Kudüs'ü İsrail'e ait bir şehir olarak gösterdi

A Haber, Kudüs'ü İsrail'e ait bir şehir olarak gösterdi
A Haber Kudüs’ü İsrail’e ait bir şehir olarak gösterdiği için eleştirilerin hedefi olurken, aynı yayın grubuna ait Sabah Gazetesi’nin de bulmaca ekinde Kudüs’ü “İsrail’de bir kent” olarak verdiği ortaya çıktı.

A Haber'de yayınlanan Gece Ajansı programında, Çin’in İsrail Büyükelçisinin ölü bulunması konusunda görüş almak için AA muhabiriyle canlı bağlantı kuruldu. Bu esnada ekranda canlı yayının yapıldığı yerin bilgisi ekranda ‘Kudüs/İsrail’ olarak gösterildi.

ABD Başkanı Donald Trump, “Yüzyılın anlaşması” denilen işgal ve ilhak planı kapsamında, Kudüs’ü “bölünmemiş haliyle” İsrail’in başkenti ilan etmiş ve bu karar büyük tepki çekmişti.

“İsrail’de bir kent: Kudüs”

Trump’ın ülkesinin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı sonrası yıllardır süren Kudüs davasında çok daha kritik bir sürece girilirken, Türkiye’de de Yenikapı mitingiyle İsrail’e ve ABD’ye büyük tepki gösterilmişti.

Turkuvaz Medya’ya bağlı Sabah Gazetesi ise bulmaca ekinde tepki çeken bir soruya yer vermiş, bulmacada; “İsrail’de bir kent” sorulurken, yanıtın Kudüs çıkması büyük tepki çekmişti.

Sunucu özür diledi

Programın sunucusu Zeynep Bayramoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaparak özür diledi. Bağramoğlu şunları söyledi: "#Kudüs, #Filistin’in başkentidir. Talihsiz bir hata yapılmıştır. Üzgünüz."

Etiketler :