4 gün önce yanan ormanlık alanda yine yangın çıktı
İlçeye bağlı Yuvasaray ve Çeltikbaşı köyleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD, Çankırı İtfaiye Müdürlüğü ve Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü ile çevre il ve ilçelerden ekipler sevk edildi.
Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Aynı bölgede 4 gün önce çıkan yangın, ekipler tarafından 7 saat süren çalışmanın ardından söndürülmüştü.
ÖNCEKİ YANGINDA NE OLDU?
6 Temmuz tarihinde Çankırı’da Ilgaz ilçesine bağlı Yuvasaray ile Çeltikbaşı köyü arasında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD, Çankırı İtfaiye Müdürlüğü, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda ekip sevk edildi.
Havadan ve karadan yürütülen söndürme çalışmasının ardından yangın yaklaşık 7 saatin ardından kontrol altına alındı.
Yangına 3 helikopter, 27 arazöz, 12 tanker ve 257 personelle yangına müdahale edildiğini belirten Çankırı Valisi Taşolar, "Çok şükür yangının saat 21.30 itibarıyla kontrol altına alındığı müjdesini verebiliriz. Takribi 4 hektarlık bir orman alanının zarar gördüğünü değerlendiriyoruz. Çıkış sebebiyle ilgili olarak çalışmalarımız başladı. Bunun sonrasında adli ve idari süreçler de devam edecektir” demişti.
Kartalkaya yangını davasında 4.gün: Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül işçileri suçladı
Aydın'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale
Tarladan ormana sıçrayan yangın 11 saatte kontrol altında! 2 gözaltı
Kaynak:AA