29 Ekim Pazar Günü Toplu Taşıma Ücretsiz mi? Cumhuriyet Bayramı’nda Marmaray, Metrobüs, Metro, Otobüs Bedava Mı Olacak?

Cumhuriyet’in 100. yılı ülke genelinde düzenlenen etkinlikler ile kutlanacak. Birçok vatandaş ise köprü ve otoyollar ile toplu taşıma araçlarının bedava olup olmadığını araştırıyor. Peki 29 Ekim toplu taşıma ücretsiz mi? Cumhuriyet Bayramı’nda metrobüs, metro, otobüs, tramvay bedava mı? İşte, alınan kararın ayrıntıları…

Özellikle 29 Ekim’in bu yıl Pazar gününe denk geliyor olması sebebiyle birçok kamu ve özel sektör çalışanı zaten izinli olacak. Ailesiyle, arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyenler ise çeşitli seyahatler gerçekleştirecek. Pazar günü trafiğinden kurtuluş için metro, metrobüs, marmaray, tramvay gibi toplu taşıma araçlarını kullanacaklar ise ücret alınıp alınmayacağını merak ediyor. Pazar günü eczaneler nöbet sistemine uygun olarak çalışacak. Okullar ve üniversiteler ise hafta sonu tatili olduğundan kapalı olacak. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ise tüm Türkiye’de organize edilecek. Peki 29 Ekim Pazar günü Marmaray, metrobüs, tramvay, otobüs ücretsiz mi? 29 Ekim toplu taşıma bedava mı? İşte, merak edilen sorunun yanıtı….

metrobus.jpg

29 EKİM TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünde İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemle yapılan taşıma taşıma ücretsiz olacak.

Vatandaşlar 29 Ekim Pazar günü Marmaray, Başkentray, İZBAN ve Gayrettep-İstanbul Havalimanı Metro seferleri bedava olarak gerçekleştirebilecek.

Diğer toplu taşıma araçları için ise alınan kararlar Büyükşehir Belediyesi tarafından duyurulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre içerisinde konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

29-ekim-pazar-gunu-toplu-tasima-ucretsiz-mi-1.jpg

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA KULLANMAK İSTEYENLER DİKKAT

İstanbul’da yaşayan vatandaşların resmi tatil günlerinde ücretsiz ulaşım hakkından yararlanabilmesi için İstanbulkart kişiselleştirme işlemini yapmış olması gerekiyor.

İstanbulkart kişiselleştirme işlemleri, https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/adresindeki formun doldurulması gerekiyor. İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinden de yapılabildiği gibi ayrıca 153 ile iletişime geçilerek de kişiselleştirme işlemi yapılabiliyor.

29-ekim-pazar-gunu-toplu-tasima-ucretsiz-mi.jpg