23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 100. açılış yıl dönümü kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 100. açılış yıl dönümü kutlanıyor
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 100.yıl açılış yıl dönümü vesilesiyle Meclis 14.00'te özel gündemle toplanacak.

TBMM Genel Kurulu bugün 14.00’te özel gündemle toplanacak. TBMM’de temsil edilen siyasi parti temsilcileri konuşma yapacak. Oturuma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve seyirci olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılması beklenirken, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmayacak.

Gün, 21.00’de TBMM Tören Alanı’nda düzenlenecek havai fişek, ışık ve lazer gösterisi ile sona erecek. TBMM Başkanı Şentop, ayrıca bugün 21.00’de yurttaşları balkonlarından, pencerelerinden İstiklal Marşı’nı söylemeye davet etti. Öte yandan Şentop, özel oturuma Erdoğan’ın katılmaması yönünde tavsiye verdiği iddialarına ilişkin “Gelmeyin demedim. Sadece sağlıkla ilgili tedbirleri dikkate alarak görüşümü ifade ettim. Kendi takdirleridir” dedi.

Önce Ata'nın huzuruna çıkılacak

Bugün başkentte düzenlenecek törenler saat 09.00’da Anıtkabir’de başladı. Ajanslar, devlet ve TBMM Televizyonu’na açık olarak gerçekleştirilecek törende çelenk bırakma, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı olacak.

Ardından Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde anma töreni 10.00’da düzenlenecek. Burada, 100 yıl önce TBMM’nin açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Sinop vekili Şerif Bey’in yaptığı konuşmanın seslendirilmesi yapılacak. Ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop konuşma yapacak ve TBMM’nin açılışında göndere çekilen Türk Bayrağı’nın restorasyon sonrası sergiye konulması gerçekleştirilecek.

 

Etiketler :