10 Ekim Gar Katliamı'nda Hayatını Kaybedenler Anıldı

10 Ekim Gar Katliamı'nda Hayatını Kaybedenler Anıldı
Anmada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, "IŞİD'e destek veren, göz yumanlar, Ankara'nın bu meydanında bu katliamın zeminini hazırlayanlar suçludur" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Kobane Davası'nda siyasetçilere verilen cezalara tepki olarak IŞİD'in katliam yaptığı merkezlerde anma etkinlikleri düzenledi.

DEM Parti, bugün de 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleşen IŞİD saldırısı sonucu katledilen 103 kişiyi andı.

Anmaya katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Kobani davası, 10 Ekim katliamı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"DEMOKRATİK TÜRK SİYASETİ YARGILANDI"

Bakırhan, "Bizler 10 Ekim’i unutmadık, unutturmayacağız. IŞİD'in bu katliamları yaparken aldığı malzemelerinin dahi adreslerinin belli olduğu, bu malzemeleri katliam bölgelerine taşırken, araçların plakalarının dahi belli olduğu bir durumda neyi bekliyorduk? Bunların yargılanmasını. Ama kim yargılandı? Demokratik Türk siyaseti yargılandı. Katliam yapanlar yargılanmadı. Katliam yapanlar aklanmaya çalışıldı. IŞİD barbarlığı karşısında mücadele eden, dayanışma çağrısı yapanlar yargılandı. Biz bu yargılamaları tanımıyoruz. Bir suç varsa, IŞİD işledi. Bir suç varsa, IŞİD'e destek veren, göz yumanlar, Ankara'nın bu meydanında bu katliamın zeminini hazırlayanlar suçludur. Demokratik siyaset yürütenler değil." diye konuştu.

YARGILAMA HALKLAR NEZDİNDE YOK HÜKMÜNDEDİR

Kobani davasının kumpas davası olduğunu söyleyen Bakırhan, çözümün demokratik siyaseti yargılamaktan geçmediğinin de altını çizdi.

Bakırhan konuşmalarına şöyle devam etti:

"IŞİD'i yargılamayanlar, Selahattin Demirtaşları, Figen Yüksekdağ'ları ve şu anda cezaevindeki 13 arkadaşımızı yargılamaya devam ettiler. Bu yargılama Kürt halkında, Türk halkında, Türkiye'de yaşayan bütün halklar ve inançlar nezdinde yok hükmündedir ve böyle olmaya devam edecektir. IŞİD hâlâ Rojava'da, Suriye'de, Irak'ta ve dünyanın dört bir yanında örgütlenmeye devam ediyor. Bizler Gültanlar gibi, Figenler gibi, Leylalar gibi bugün de bugünden sonra da IŞİD karşıtı mücadeleye ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.

Van'da gösterdiğimiz gibi, Türkiye'de yaşanan bu katliamlara karşı birlikte ve örgütlü olacağız. Bu katliamların önüne geçeceğiz.

Rantın, yoksulluğun, yoksunluğun bittiği bir Türkiye için mücadele edeceğimiz söylemek istiyorum."

Anmada, "Kobane’den bu yana IŞİD barbarlığı karşısında insanlığı savunuyoruz" pankartı açılarak, sık sık "Kobane düşmedi düşmeyecek" sloganı atıldı.