Yıldırım: İstanbul'dan daha çok vergi almamız gerekir 

Yıldırım: İstanbul'dan daha çok vergi almamız gerekir 
Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım verdiği bir röportajda, İstanbul'dan daha çok vergi alınması gerektiğini savundu. 

31 Mart yerel seçimine sayılı günler kaldı. Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım, Ertuğrul Özkök'e konuştu. 

Yıldırım belediye başkanının siyaset yapmaması gerektiğini söyledi. Yıldırım ayrıca İstanbul'dan daha fazla vergi alınması gerektiğini savundu. Yıldırım söyleşisinin ilgili bölümü şöyle: 

"“Bir güzel haberim var. Yapılan bir saha araştırması, ciddi bir araştırma, şunu gösterdi. Her türlü zorluğuna, sıkıntısına rağmen İstanbul, dünyada en fazla merak edilen, en fazla görülmek istenen 5. şehir olarak gözüküyor. İstanbul’un kendisinden, tarihinden, kültüründen, coğrafyasından kaynaklanan bir özelliği var. Küresel şirketlerin dünyadaki değişik yerlerde işlerini yönetecekleri en uygun yer İstanbul’dur. Buradan 3-4 saat uçuşla 60’a yakın ülkeye ulaşıyorsunuz. Bunlar gelişmiş teknolojilere talebi yoğun olan ülkeler. Bu şirketler pekâlâ buradan yönetilebilir. Benim iddiam şu. İstanbul’u yatırım yapılacak cazip şehirler arasına sokacağım. Bunu da o insanlara sadece yemek yaparak sağlayamazsın. Yatırımcıların beklentilerini karşılamalısın. Yani yatırımcının önüne kırmızı halı sermen gerekirse onu da sermen lazım.”

"İSTANBUL’DAN DAHA FAZLA VERGİ TOPLAMALIYIZ

“Bunları yapabilmek için İstanbul’dan daha çok vergi almamız gerekir. Daha çok vergi alındıkça ülke kalkınacak, İstanbul kalkınacak. Yani hepsi birbiriyle zincirleme reaksiyon gibi.”


 

Etiketler :