Yatırımcılar Şaşkın: Petrol Devi Tasını Tarağını Toplayıp Gidiyor

Yatırımcılar Şaşkın: Petrol Devi Tasını Tarağını Toplayıp Gidiyor
Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Shell, 75 yıldır faaliyet gösterdiği Pakistan'dan çekilme kararı almasının ardından Almanya'daki yatırımlarını da satmaya hazırlanıyor.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın en büyük yansımaları akaryakıt sektöründe görülürken, Hollanda merkezli dünya devi Shell, 75 yıldır faaliyetlerini yürüttüğü Pakistan'dan çekilme kararı almıştı.

TÜRKİYE'YE ETKİSİ BÜYÜK OLDU

Akaryakıt devleri arasında yaşanan el değiştirmelerin bir yenisi de Türkiye'de görülmüştü. Geçtiğimiz ay yapılan anlaşmaya göre 1912 yılından beri 111 yıldır kesintisiz olarak Türkiye pazarında bulunan BP, ülkedeki haklarını Petrol Ofisi'ne satmak için anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

shell1.jpgBu gelişmelerin ardından bir yeni satış haberi de Shell'in Doğu Almanya'da faaliyet yürüten işletmesi PCK Schwedt'ten geldi. Alınan son bilgilere göre enerji şirketi Shell'in Doğu Almanya'da bulunan PCK Schwedt petrol rafinerisindeki yüzde 37,5’lik hissesini İngiliz Prax Group'a satmak için anlaşmaya vardığı bildirildi.

Shell Almanya'dan yapılan açıklamada, "Shell Deutschland GmbH (Shell), PCK Raffinerie GmbH'deki (PCK) yüzde 37,5 hissesini satmak üzere Prax Group ile anlaşmaya vardı." denildi.

Finansal koşulları açıklanmayan satış işleminin gerekli izinlerin alındıktan sonra 2024'ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Etiketler :