"Türkiye'deki Akaryakıt Devinin Sahipleri Değişiyor

"Türkiye'deki Akaryakıt Devinin Sahipleri Değişiyor
Enerji sektöründe faaliyet gösteren BDY Group, Lübnanlı BBE’nin Hypco Petrolcülük'teki hisselerinin yüzde 49'unu satın almaya hazırlanıyor.

BDY Group ve BB Energy (BBE) arasında stratejik bir iş birliği ve potansiyel sermaye ortaklığı için iyi niyet anlaşması imzalandı.

İki şirketin ortak açıklamasına göre, Türkiye'nin önde gelen LPG tedarikçilerinden BDY Group ile dünyanın önde gelen bağımsız enerji ticareti şirketlerinden BB Energy, enerji sektöründeki iş birliklerini geliştirmek amacıyla bir araya geliyorlar.

Bu çerçevede, BBE’nin Hypco Petrolcülük'teki hisselerinin yüzde 49'unu BDY'ye satması planlanıyor.

Anlaşma ile her iki tarafın ticari çıkarlarının büyütülmesi ve aynı zamanda Türkiye'nin enerji sektörüne ve ekonomik büyümesine katkı sağlanması hedefleniyor. Ortaklık kapsamında, Hypco'nun servis istasyonlarının ağı genişletilecek ve "HYPCO GAS" adında yeni bir şirket kurularak Türkiye'ye LPG ithalatı ve dağıtımı için rekabet ortamı güçlendirilecek.

BB Energy akaryakıt dağıtım grubu CEO’su Bashir Bassatne, stratejik ortaklık ile ilgili yaptığı değerlendirmede, iş birliğinin Türkiye'deki enerji piyasasında genişleme ve yenilikçilik vizyonlarıyla uyumlu olduğunu belirtti. Bassatne, Türk tüketicisine erişimin genişletilmesi, Hypco'nun büyümesinin desteklenmesi ve enerji piyasasındaki yeni fırsatların keşfedilmesi amacıyla iş birliği yapacaklarını vurguladı.

BDY CEO’su Erkan Kaplanlı da, anlaşmanın şirketler arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, ortak hedeflere ulaşmak için BB Enerji ile yakın bir şekilde çalışacaklarını ifade etti.

Hypco Petrolcülük CEO'su Hatice Tulum da, Hypco markasının Türkiye'de faaliyetlerine devam edeceğini ve bu ortaklıkla daha da güçleneceğini belirtti. Tulum, Hypco markasının BDY'nin LPG ve depolama deneyimi ile BB Energy'nin perakende ve uluslararası ticaret deneyimlerini birleştireceğini ve çevresel sorumluluk ve yenilikçilik ilkelerine dayalı olarak daha güçlü bir akaryakıt ve LPG dağıtım şirketi olacağını dile getirdi.

BB Energy Grubu, Türkiye'deki faaliyetlerini 2011 yılında Mersin'deki Maris Petrokimya bitüm depolama tesislerini satın alarak başlatmış ve Hypco markası altında Türkiye'deki akaryakıt dağıtım pazarında yerini almıştır.