Türk İnşaat Şirketi İflas Etti. Dünya Çapında İşlere İmza Atmıştı "Borç Batağına Saplandı"

Türk İnşaat Şirketi İflas Etti. Dünya Çapında İşlere İmza Atmıştı "Borç Batağına Saplandı"
Juno inşaat, Sırbistan'daki devlet altyapı projelerinde bazı yol bölümlerinin yeniden inşasına katılmıştı. Çin devlet şirketi Shandong'un taşeronluğunu yapan şirket, Sırbistan basınında çıkan ilana göre iflas etmiş bulunuyor.

Ticaret Sicil Gazetesi'nde henüz yer almayan patronlardünyası.com'um haberine göre Sırbistan'da faaliyet gösteren inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Ülkenin günlük Danas gazetesinde yayınlanan bir ilanda, Belgrad Ticaret Mahkemesi Vemus Transport şirketinin teklifini kabul ederek, aleyhine iflas davası açtı. İflas borçlusu ise Juno İnşaat’tı. Bu kararın açıklanmasında iflas sebeplerinin yerine geldiği, yani şirketin aşırı borçlu olması nedeniyle iflas davası başlatılması şartının yerine getirildiği belirtiliyor.

landa, alacaklılar, iflas davasının açılmasından itibaren 120 gün içinde, hem teminatlı hem de teminatsız alacaklarını bildirmek üzere davet ediliyor.

Borçlular da Juno İnşaatı'na olan yükümlülüklerini derhal yerine getirmeye çağrılıyor ve bu yılın Haziran ayı ortalarında bir inceleme duruşması planlanıyor.

DÜNYA ÇAPINDA FAALİYET GÖSTERİYORDU

Juno inşaat şirketinin Sırbistan'daki devlet altyapı projelerinde bazı yol bölümlerinin yeniden inşasına da katılmıştı. Çin devlet şirketi Shandong'un taşeronluğunu yapan şirket, sahibi Türk vatandaşı Mahmut Taha Karslioçlu'ya ait.