Ruhunuz bile duymadan üzerinize kredi çekiyorlar! Ne onay kodu ne de bildirim geliyor

Ruhunuz bile duymadan üzerinize kredi çekiyorlar! Ne onay kodu ne de bildirim geliyor
Dolandırıcılar yine iş başında! Gece saatlerinde vatandaşların mobil bankacılık uygulamalarını ele geçiren dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti. Ne onay kodu ne de bildirim gelmeden anında üzerinize kredi çekiyorlar. Uzmanlar ise o saat dilimlerine dikkat edilmesinin altını çizerek vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

Son zamanlarda ortaya çıkan bir duruma göre, siber dolandırıcılar gece saatlerinde vatandaşların mobil bankacılık uygulamalarına girerek kredi çekip kendi hesaplarına aktarıyor.

BANKAYA ŞİKAYET YAĞDI

Bir özel banka, müşterilerinden gelen şikayetler üzerine bu yöntemle mağdur olduğunu fark etti.

Picture background

NE ONAY KODU NE DE BİLDİRİM YOK!

Siber dolandırıcılar, gece vakti müşterilerin mobil bankacılık sistemlerine girip kredi çekiyor ve bu paraları kendi hesaplarına transfer ediyorlar. Dolandırıcıların bu işlem için müşterilerden herhangi bir onay kodu veya bildirim almadıkları belirtildi.

Olayın mağdurlarından Ramazan Badur, 5. ayın 10'unda gece 02.30'da hesabına girilip yaklaşık 275 bin lira tutarında kredi çekildiğini ve bu parayı kendisinin kullanmadığını ifade etti.

Picture background

O SAATLERE DİKKAT!

Bilişim uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık ise dolandırıcıların genellikle gece 2 ila 5 arası, yani kriminal zaman diliminde bu tür işlemleri gerçekleştirdiklerini belirtti.. Bu olaylar sonucunda yüzlerce mağdur, tüketici mahkemesine başvurarak yaşadıkları haksızlıklara karşı çıktı ve bazıları kredi ödemelerinin durdurulması için karar alınıncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Kaynak:ATV