Resmen Açıklandı: Banka Hesaplarında Bu İşlemi Yapmayanların Parası Silinecek

Resmen Açıklandı: Banka Hesaplarında Bu İşlemi Yapmayanların Parası Silinecek
Banka hesabında parası olanlara Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'dan uyarı geldi. O paraların hepsinin silineceği bildirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), uzun zamandIr para giriş çıkışı bulunmayan hesapların bakiyeleri için uygulanan zamanaşımı süresini ciddi bir oranda artırdı.

BAKİYE ORANLARI DEĞİŞTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nın almış olduğu yeni karar neticesine, bankalarda uzun süre hareket olmayan hesap bakiyeleri için uyarı mektubunun gönderilmesi için gerekli olan minimum bakiye oranını değiştirdi.

Yapılan bu değişiklik sonucunda yeni limit 250 TL'den 1.000 TL'ye çıkarıldı.

Bu düzenlemeyle birlikte, bankalar bundan sonra 1.000 TL veya üzeri bakiyeye sahip hesap sahiplerine, hesaplarının durumu hakkında bilgilendirici uyarı mektupları göndermekle yükümlü olacaklar.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan bu yeni düzenlemeyle birlikte müşterilerinin daha bilinçli olmaları, hesaplarını daha iyi korumaları gerektikleri ve bu konuda bilinçlenmeleri için böyle bir adım atıldığı belirtildi.

Picture background

Bu düzenleme ile müşterilerin banka hesaplarında bulunan paralarını daha etkin bir şekilde yönetmeleri teşvik edilerek, gerektiğinde gerekli işlemleri yapmaları sağlanmış olacak.

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU'NA DEVREDİLECEK

Bankacılık sektöründe uzun süre işlem görmeyen hesaplar için bu düzenlemenin yanı sıra, hesapta herhangi bir aktivite olmaması halinde on yıl sonunda hesap bakiyesinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilebileceği de biliniyor.

Bu sebeple, 15 Temmuz 2024 tarihi, uzun süredir kullanılmayan banka hesaplarının durumunu kontrol etmek ve gereken işlemleri zamanında yapmak için önemli bir tarih olarak öne çıktığı belirtiliyor.