ÖSYM duyurdu 25 bin lira maaşla personel alacak

ÖSYM duyurdu 25 bin lira maaşla personel alacak
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezı Başkanlığı (ÖSYM). yazım uzmanı olarak alacağı personele, dudak uçuklatan maaş verecek

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezı Başkanlığı (ÖSYM). yazım uzmanı olarak alacağı personele, dudak uçuklatan maaş verecek. Yazılım uzmanlarına 22 bin 200 lira ücret alan bakan ve milletvekillerinden de fazla miktarda; 25 bin 489 lira maaş ödenecek.Uzmanların maaşları sadece 74 bin 500 lira brüt maaşı olan Cumhurbaşkanlığı maaşını geçemiyor.

5 bilişim uzmanı için ilana çıkan ÖSYM, işe alacağı personele 12 bin 744 lira ile 25 bin 489 lira arasında maaş verecek Yazılım uzmanı olarak işe girecek personele 25 bin 489 lira 96 kuruş ücret ödenirken veri tabanı, ağ ve sistem uzmanlarına ise 12 bin 744 lira ile 19 bin 117 lira aylık maaş verilecek. Adayların bilgisayar, yazılım, elektrik ya da elektronik mühendisi olmaları gerekiyor.

SÖZLÜ SINAV

Sınavla işe alınacak personelin, yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda en az 3 yıllık tecrübeye sahip olmaları gerekiyor. Başvuracak adayların bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemeleri ve iyi derecede İngilizce bilmeleri de gerekiyor. Adaylar, 2018 yılında yapılan KPSS'den KPSSP3 puan türü ve yüzde 70'i ile yabana dil puanının yüzde 30'unun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre 10 katı aday arasında gerçekleştirilecek sözlü sınav ile belirlenecek.Başvurular 26 Mart'a kadar devam edecek. Sözlü sınavda adaylara yazılım mühendisiliği proje yönetimi veri tabanı tasarımı ve yönetim sistemleri. bilgisayar ağları, bilgi güvenliği, işletim sistemleri yazılım mimarisi konularında teori ve uygulamalı sorular yöneltilecek.