O Elektrikli Otomobil Devinin Satışları Türkiye'de Durma Noktasına Geldi

O Elektrikli Otomobil Devinin Satışları Türkiye'de Durma Noktasına Geldi
Tesla'nın satışlarında düşüş ivmesi Mayıs ayında da devam etti. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, Mayıs ayında sadece 10 adet Tesla satışı gerçekleşti. Bu rakam, Tesla'nın Türkiye pazarındaki zorlu rekabet ortamında karşılaştığını gösteriyor.

İlk kez geçen yılın Mayıs ayında kaydedilen Tesla satışları, bir yılın ardından durma noktasına geldi.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin verilerine göre, Mayıs ayında Türkiye'de sadece 10 adet Tesla satışı gerçekleştirildi. Dernek, diğer otomotiv şirketlerinden verileri toplarken, Tesla'nın verilerinin kamuoyuna yapılan açıklamalardan tahmini olarak elde edildiğini belirtti.

Tesla'nın Türkiye pazarındaki varlığı, veri setine ilk kez Mayıs 2023'te 200 adetlik satışla dahil olmuştu. Ardından, Tesla satışlarının hız kazandığı gözlemlendi ve Eylül ayına kadar devam eden ivme, aylık 4 bin 700 satış adedine ulaşmıştı.

Ancak Eylül ayından sonra Tesla satışlarında bir düşüş eğilimi gözlemlendi. Ekim 2023'te satışlar üç haneli seviyelere gerilerken, Kasım'da bir canlanma belirtisi görüldü. Ancak, Kasım ayından sonra düşüş ivmesi hızlandı ve Şubat ayında ilk kez iki haneli seviyelere geriledi.

Tesla, Nisan ayında Türkiye'ye özel Model Y versiyonunu tanıttı. Tek motorlu ve 160 kilovat güce sahip olan bu model, yüzde 10'luk ÖTV dilimine girmesiyle Tesla'nın Türkiye'deki en ekonomik seçeneği olarak lanse edildi.

ekran-alintisi-001.png