Merkez faiz indirdi, tepki gecikmedi: Üç haneli enflasyona merhaba

Merkez faiz indirdi, tepki gecikmedi: Üç haneli enflasyona merhaba
Faizin yüzde 13'e indirilmesi sonrası ekonomistler ve siyasiler Merkez Bankası'nın kararına tepki gösterdi. CHP'li Ağbaba, "Şimdi üç haneli enflasyona merhaba diyoruz" dedi.

Enflasyonu frenlemek için bu yılın başından bu yana 70 merkez bankası faiz artırımına giderken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) 8'inci toplantısında politika faizini yüzde 14'ten yüzde 13'e indirdi. Merkez Bankası'nın sürpriz kararı sonrası dünü 17.95'ten kapatan dolar 18.13 TL'ye kadar çıktı.

Merkez Bankası'nın faiz kararına ise ekonomistler ve siyasilerden tepki gecikmedi. Emin Çapa, karar sonrası "Bu kadar yıkım yetmedi" paylaşımında bulundu.

İris Cibre, "Bunu test için mi yapıyorlar, bilinçli mi yapıyorlar bilmiyorum fakat halkı göz göre göre sefalete sürüklüyorlar Göz göre göre!!!" diyerek tepki gösterdi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, "Merkez Bankamızı kutluyorum. Dosta düşmana para politikasının nasıl yönetileceğini gösteriyor. Yalnız 100 puan az oldu, 300 olmalıydı!" yorumunu yaptı.

Mustafa Sönmez, "Sıkılmıştık aylardır 14'ten şimdi 13 ya da 12+1 (uğursuz rakamdır 13! Dolar çıkıyor mu? KKM uçuyor mu? İnsanın köpeği ısırması gibi, enflasyon yüzde 80 in üstünde seyrederken faiz indirmek, 13 e düşürmek, haberdir! :)) Dünya bu cinneti konuşmaya başladı bile! Flaş flaş…" ifadelerini kullandı.

Şenol Babuşcu, "Tebrikler Merkez Bankası!!!!!" dedi.

Özgür Demirtaş, "Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "TCMB faizi 1 puan indirdi. Herkes gider Mersin'e biz gidiyoruz tersine. Tüm dünya para birimini korumaya çalışmak için faiz arttırırken biz yine faiz indirimine başladık. Bu politikanın sonucu yüzde 80 enflasyondu. Şimdi üç haneli enflasyona merhaba diyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, "Merkez Bankası’nın faiz oranını yüzde 14'ten yüzde 13'e indirmesiyle birlikte Dolar 18 lirayı geçti. Doların artmasıyla başta konut sektörü olmak üzere A’dan Z’ye her şeye zam geliyor, sonra da sağı solu suçluyorlar… Yönetemiyorsunuz!" dedi.

İbrahim Kahveci, "Müthiş... Merkez Bankası ve Başkan Şahap Kavcıoğlu'nu tebrik ediyorum" paylaşımında bulundu.

Ekonomist Atilla Yeşilada Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Gayret TCMB, senin sayende Suudi parası da artık RTE'yi kurtarmaz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, "Türkiye Merkez Bankası, faizi 100 baz puan indirerek %13'e düşürdü. Milletin aklıyla da, cebiyle de alay ediyorlar! Yazık, çok yazık!" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, "Alem gider Mersine, Merkez gider tersine. Merkez Bankası Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, nihayet NAS dedi ve faizlere büyük bir darbe indirdi. Faizler 1 puan düştü. Dolar rekora koşuyor, Reel Faiz %50 yi geçti ne önemi var. Reis(!) Allah'ın emrini uyguladı ya, sen ona bak" ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :